Ozempic tekorten door Kim Kardashian ?

16-05-2023

Novo Nordisk, een Deens farmaceutisch bedrijf, heeft een sterke toename gezien in de vraag naar zijn medicijnen tegen obesitas, waaronder Ozempic. Dit komt mede door de bekendheid die het heeft gekregen door beroemdheden zoals Kim Kardashian, die het medicijn gebruikte om af te vallen voor een evenement. Ozempic bevat semaglutide, een stof die het gevoel van verzadiging in de hersenen stimuleert en de bloedsuikerspiegel verlaagt, waardoor men minder eet.

Novo Nordisk produceert ook andere medicijnen tegen obesitas, zoals Wegovy, waarvan Elon Musk beweert dat hij daarmee is afgevallen. Wegovy is specifiek bedoeld voor de behandeling van obesitas en bevat een hogere dosis semaglutide.

Bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van het farmaceutische bedrijf bleek dat de verkoop van zowel Wegovy als Ozempic aanzienlijk was gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar. Het bedrijf kan echter niet aan de vraag voldoen en kampt met leveringsproblemen. Hoewel de productiecapaciteit van Wegovy wordt verhoogd, heeft het bedrijf besloten het medicijn in de Verenigde Staten te rantsoeneren om de voorraad te behouden.

In Europa is er momenteel een tekort aan Ozempic, wat vervelend is voor diabetespatiënten die het medicijn hard nodig hebben. Het tekort zal naar verwachting nog minstens een jaar aanhouden

Bron: www.telegraaf.nl