Wat zijn eetlustremmers?

Eetlustremmers zijn medicijnen die helpen je hongergevoel te verminderen, waardoor je minder calorieën eet en dus makkelijker gewicht verliest. Ze werken door het beïnvloeden van de signalen in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor honger en verzadiging. Door deze signalen te manipuleren, kun je je langer vol voelen en minder trek hebben, wat leidt tot een lagere calorie-inname en gewichtsverlies. Een veelgebruikte vorm van eetlustremmers zijn GLP-1 injecties, ook wel de prikpen genoemd.

Hoe werken eetlustremmers?

Eetlustremmers helpen bij het verminderen van je hongergevoel. Deze medicijnen verhogen de niveaus van bepaalde hormonen in je lichaam die je helpen om je voller te voelen na het eten. Hierdoor heb je minder trek en eet je minder calorieën. Door consistent minder te eten, kun je effectief gewicht verliezen.

Eetlustremmers werken door het vertragen van de maaglediging, wat betekent dat voedsel langer in je maag blijft. Dit geeft je een langdurig vol gevoel. Bovendien helpen ze bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat gunstig is voor mensen met diabetes type 2. Door deze dubbele werking – het verminderen van de eetlust en het stabiliseren van de bloedsuiker – kunnen eetlustremmers een krachtig hulpmiddel zijn bij gewichtsverlies.

Ik wil een gratis adviesgesprek

Soorten eetlustremmers: injecties of tabletten?

Er zijn twee typen eetlustremmers: tabletten en injecties. Beide zijn ontworpen om je eetlust te verminderen en je te helpen minder te eten. GLP-1 injecties zijn effectiever dan tabletten.

Voordelen van injecties

Injecties bieden meerdere voordelen voor gewichtsverlies. Ze helpen je om minder te eten door je langer vol te laten voelen en kunnen je bloedsuikerspiegel stabiel houden, wat vooral gunstig is voor mensen met diabetes type 2. GLP-1 injecties worden meestal eenmaal per dag of per week toegediend, afhankelijk van de specifieke medicatie en de aanbevelingen van je medisch deskundige.

Voordelen van tabletten

Tabletten zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen gemakkelijk in je dagelijkse routine worden opgenomen. Ze zijn beschikbaar in verschillende doseringen, afhankelijk van je behoeften en de aanbevelingen van je medisch deskundige. Hoewel tabletten handig zijn, zijn ze minder effectief dan GLP-1 injecties.

Elysee Life programma's.

Ontdek hoe jij gewichtsreductie kunt realiseren

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Het belang van medische begleiding

Medische begeleiding is essentieel bij het gebruik van eetlustremmers. Het is belangrijk om onder toezicht van een medisch deskundige te staan om ervoor te zorgen dat je de medicatie op de juiste manier gebruikt en om eventuele bijwerkingen snel te kunnen aanpakken.

Medische begeleiding zorgt voor veiligheid door je te helpen de juiste dosering te vinden en ervoor te zorgen dat je de medicatie veilig gebruikt. Regelmatige controles helpen om je voortgang te monitoren en de effectiviteit van de behandeling te evalueren. Indien nodig kan je medisch deskundige de behandeling aanpassen om de beste resultaten te bereiken en bijwerkingen te minimaliseren.

Hoe kan ik starten met eetlustremmers?

Als je wilt beginnen met eetlustremmers, begin dan met een consultatie bij je medisch deskundige om je doelen en medische geschiedenis te bespreken. Dit helpt om te bepalen of eetlustremmers geschikt voor jou zijn en welke soort het beste past. Je zult waarschijnlijk een medisch onderzoek ondergaan, inclusief bloedonderzoek, om te zorgen dat eetlustremmers veilig voor je zijn. Op basis van deze informatie kan je medisch deskundige een geschikte eetlustremmer voorschrijven, zoals een GLP-1 injectie. Volg de instructies van je medisch deskundige nauwkeurig op, inclusief de juiste manier en tijdstip van inname, en eventuele dieet- en bewegingsaanbevelingen. Plan regelmatige afspraken om je voortgang te evalueren en de behandeling indien nodig aan te passen.

Ik wil beginnen met medisch afvallen

Welke eetlustremmers zijn voor mij?

Om te bepalen welke eetlustremmer het beste bij je past, is het belangrijk om dit samen met een medisch deskundige te evalueren. Een deskundige kan je helpen de juiste keuze te maken op basis van je medische geschiedenis, huidige gezondheidstoestand en gewichtsverliesdoelen. Om in aanmerking te komen voor een behandeling met eetlustremmers, moet je een BMI van meer dan 30 hebben, of een BMI van meer dan 27 met gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2. Daarnaast speelt de hoeveelheid gewicht die je wilt verliezen een rol bij de keuze van de eetlustremmer. Je voorkeuren en levensstijl zijn ook van belang; sommige mensen geven de voorkeur aan injecties, terwijl anderen liever tabletten nemen. Je medisch deskundige helpt je beslissen welke methode het beste bij je past.

Gemiddeld zijn Elysee deelnemers bij de start 18 kilo te zwaar

Alle deelnemers worden bij de start van het traject gewogen. Bij aanvang is hun gemiddelde BMI 34.6. Hieruit blijkt dat de deelnemers gemiddeld 18 kilo moeten afvallen. Dit zorgt ervoor dat hun BMI onder de 25 komt. [Bron Elysee]

Ervaringsonderzoek

1 kilo per week afvallen

De eerste Ozempic ervaringen onder de deelnemers van Elysee in Nederland tonen positieve vooruitzichten. Een gemiddelde gewichtsafname van 1 kilo per week bleek mogelijk. En dat allemaal in de eerste twee maanden van de behandeling. [Bron Elysee]

Veelgestelde vragen over afvallen met eetlustremmers

Zijn eetlustremmers veilig?

Ja, eetlustremmers zijn veilig wanneer ze worden gebruikt onder begeleiding van een medisch deskundige. Het is belangrijk om de voorgeschreven doseringen te volgen en regelmatige controles te hebben om je voortgang te monitoren en eventuele bijwerkingen te bespreken.

Hoe lang moet ik eetlustremmers gebruiken?

De duur van het gebruik van eetlustremmers varieert per persoon en het specifieke type eetlustremmer. Het is belangrijk om dit met je medisch deskundige te bespreken om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat het beste bij jouw behoeften past.

Wat zijn de kosten van eetlustremmers?

De kosten van eetlustremmers kunnen variëren afhankelijk van het type eetlustremmer en of het op recept is. GLP-1 injecties zijn vaak duurder dan vrij verkrijgbare supplementen, maar kunnen effectiever zijn. Bespreek met je medisch deskundige en je zorgverzekeraar wat de kosten zijn en of deze worden vergoed.

Kunnen eetlustremmers gecombineerd worden met andere afslankmethoden?

Ja, eetlustremmers kunnen vaak gecombineerd worden met andere afslankmethoden zoals dieet en lichaamsbeweging. Bespreek dit met je medisch deskundige om de beste aanpak te bepalen en een geïntegreerd plan te ontwikkelen dat voor jou werkt.