Afvallen met Ozempic/Wegovy: 7 tips voor succes

Door gezonde voeding en lichaamsbeweging te combineren met GLP-1 medicatie zoals Ozempic/Wegovy, kun je een beter rendement uit jouw behandeling halen en effectiever afvallen. Houd je aan een gezonde voeding, beweeg dagelijks matig tot intensief 30 minuten en volg een regelmatig slaappatroon. Vermijd stress en drink voldoende water om je stofwisseling te ondersteunen. Hierbij kort onze 7 tips:

  1. Strikt de medicatiedosering volgen: Het is van essentieel belang om Ozempic en Wegovy volgens de voorgeschreven dosering te gebruiken. Neem de medicatie zoals voorgeschreven door je verpleegkundige / lifestylecoach en volg de instructies nauwgezet op. Zo behaal je de gewenste resultaten en minimaliseer je eventuele bijwerkingen.
  2. Gezond dieet combineren: Ozempic / Wegovy medicatie werkt het beste in combinatie met een gezond en uitgebalanceerd dieet. Zorg ervoor dat je voeding rijk is aan voedzame ingrediënten zoals groene groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Beperk de inname van bewerkte voedingsmiddelen, alcohol, suikers en verzadigde vetten. Raadpleeg bij twijfel de Elysee diëtiste.
  3. Blijf bewegen: Regelmatige lichaamsbeweging ondersteunt het gewichtsverlies proces. Probeer dagelijks actief te zijn, zelfs als het slechts gaat om wandelen, fietsen of andere matig intensieve oefeningen. Combineer cardiovasculaire activiteiten met krachttraining om spierweefsel op te bouwen en je metabolisme te stimuleren.
  4. Let op portiegrootte: Het controleren van portiegroottes is van groot belang voor een succesvol gewichtsverlies. Gebruik bij het bereiden van maaltijden kleinere borden en kommetjes om te voorkomen dat je te veel consumeert. Luister naar je lichaam en stop met eten zodra je verzadigd bent.
  5. Eetbewustzijn: Het bijhouden van een voedingsdagboek kan je bewust maken van je eetgewoonten en mogelijke valkuilen identificeren. Schrijf op wat je eet, wanneer je eet en hoeveel je eet. Dit geeft inzicht in je eetpatroon en helpt je gezondere keuzes te maken. Deel je eetpatroon met de Elysee verpleegkundige of Elysee diëtiste.
  6. Kies voor een duurzame aanpak: Zie gewichtsverlies met GLP-1 medicatie als een lange termijndoel waarbij je ook je dagelijkse gewoontes moet aanpassen. Streef naar het ontwikkelen van gezonde leefgewoonten die je ook na het gebruik van Ozempic/Wegovy kunt volhouden. Houd een evenwichtige levensstijl aan, inclusief een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en slaap iedere nacht goed.
  7. Regelmatige begeleiding: Het is belangrijk om regelmatig de Elysee verpleegkundige/lifestylecoach te raadplegen tijdens je afslankproces met Ozempic/Wegovy medicatie. Zij kunnen je voortgang evalueren, eventuele bijwerkingen beoordelen en extra advies geven.

Het gebruik van Ozempic/Wegovy als onderdeel van een uitgebreid gewichtsverlies programma kan je helpen om je doelen sneller te bereiken. Bedenk echter dat gewichtsverlies een individueel proces is en resultaten per persoon kunnen variëren. Door de juiste aanpak, toewijding en ondersteuning kun je het optimale uit het afvallen met GLP-1 medicatie halen en op weg zijn naar een gezonder en gelukkiger leven.