Skip to main content

Amgen, een toonaangevend biotechnologiebedrijf, maakt indruk op investeerders met zijn experimentele medicijn AMG133 voor de behandeling van obesitas. Dit medicijn heeft het potentieel om te concurreren met medicijnen van Novo Nordisk en Eli Lilly. Het medicijn AMG133 werkt op een andere manier dan andere goedgekeurde en experimentele obesitasbehandelingen en zou een multibiljoenenmarkt kunnen aanboren. Deze ontwikkeling weerspiegelt de veranderende perceptie van obesitas als een chronische ziekte in plaats van een gevolg van levensstijlkeuzes, en het kan de behandeling van obesitas naar de reguliere gezondheidszorg brengen.

Op de aandelenmarkt steeg het aandeel Amgen met 5,7%, wat aangeeft dat investeerders deze ontwikkeling met enthousiasme begroeten. Hierdoor overtrof het aandeel zelfs zijn 50-daagse voortschrijdende gemiddelde. De markt voor obesitasbehandelingen heeft het potentieel om aanzienlijk te groeien, en analisten voorspellen dat deze markt tegen 2030 maar liefst $54 miljard waard zou kunnen zijn.

Dit is positief nieuws voor Amgen en Eli Lilly, vooral omdat Novo Nordisk momenteel tekorten heeft aan zijn obesitasbehandeling Wegovy. De behandeling van obesitas lijkt een vergelijkbare groeipotentieel te hebben als de markt voor hoge bloeddrukmedicatie, die in de jaren 80 een opkomende categorie was en in de jaren 90 uitgroeide tot een markt van $30 miljard.

Bron: Investors