Ervaring van Janne

Elysee Deelneemster

25-01-2023

“Na een lange onzekere periode, het schommelen met mijn gewicht en zoekende te zijn naar de juiste balans kwam ik in aanmerking voor Elysee via MediCorps. Voor mijn gevoel had ik alles al geprobeerd. Ik hoefde maar aan eten te denken en het zat al aan mijn heupen. Wanneer ik ging sporten had ik het idee dat wanneer ik alles gaf er alsnog niet veel gebeurde met mijn lijf. “Van spieren kom je aan” kreeg je dan snel te horen. Wat voor anderen vanzelf leek te gaan kostte voor mij erg veel moeite én vooral tijd voordat er enig resultaat viel te behalen.

Ik ben nu voor de tweede maand bezig met Elysee en ben na de eerste 4 weken 3,7 kilo verloren. Volgende week mag ik mijn tweede meting houden en ik kijk nu al uit naar het resultaat. Voor mijn gevoel zit ik weer rond deze hoeveelheid. Mijn kleding zit weer een stuk lekkerder en ik merk dat ik lekkerder in mijn vel zit.

Spannend vond ik het wel, je spuit iets in je lijf waardoor je hongergevoel weg gaat. Gek eigenlijk? En iedereen die ik erover vertel, wil hier meer over weten.

Het meest benieuwd was ik naar wat het deed met mijn lijf, word ik hier ziek van? Misselijk? Of blijft er een hoofdpijn overheersen? Geen van dit alles was bij mij het geval. Ik moest erg wennen aan het idee dat je geen honger meer hebt. Het voelde voor mij als een soort rust in mijn hoofd. Want wanneer je geen honger hebt, hoef je er ook niet mee bezig te zijn (dacht ik).

Dat is natuurlijk niet helemaal waar, je moet niet vergeten te eten en zorgen dat je de juiste vitamines binnen krijgt.

Na vier dagen zoekende te zijn wat voor mij het beste leek, heb ik op advies van mijn coach een voedingsadvies gekregen. Ik plan de maaltijden vooruit en zorg dat ik om de drie uur mijn wekker zet iets te eten. Zo kan ik voor wat  voor mij erg moeilijk was, werken aan een nieuwe leefstijl en kijk er naar uit over een tijd weer meer nieuws met jullie te delen.”