Gewicht Verliezen in de Zomer met GLP-1 Medicatie

Ondanks dat het weer momenteel niet mee zit, staat de zomer toch voor de deur. En ook in de zomer kun je je afvalreis een boost geven. Met meer zonlicht, warmer weer en veel vers fruit en groenten wordt gezond eten en actief blijven makkelijker. Als je medicijnen gebruikt die GLP-1 worden genoemd, heb je een extra voordeel.

Wat zijn GLP-1 medicijnen?
GLP-1 medicijnen, denk hierbij aan Ozempic of Wegovy, helpen je lichaam om je hongergevoel en stofwisseling te regelen. Dat maakt het makkelijker om af te vallen. Medicijnen zoals Semaglutide en Tirzepatide kunnen je helpen om minder te eten en meer calorieën te verbranden.

Zwemmen voor gewichtsverlies
Een geweldige manier om actief te blijven in de zomer is zwemmen. Of je nu in een zwembad zwemt of in de zee, het is een goede workout voor je hele lichaam. Zwemmen kan je helpen om calorieën te verbranden zonder je gewrichten te belasten, en je kan uiteraard genieten van de zon.

Wandelen voor fitness en plezier
Wandelen is een andere goede manier om actief te blijven in de zomer. Het verkennen van de natuur terwijl je aan het bewegen bent, is leuk en goed voor je gezondheid. Wandelen kan variëren van een ontspannende wandeling tot een stevige klim.

Gezond eten in de zomer
In de zomer zijn er veel verse groenten en fruitsoorten verkrijgbaar. Het eten van deze gezonde voedingsmiddelen kan je helpen om af te vallen. Groenten zoals komkommers en tomaten zijn laag in calorieën en vullen goed.

Voldoende drinken: het belang van water
Het is belangrijk om genoeg water te drinken, vooral als het warm is. Water helpt je lichaam goed te functioneren en kan je helpen om af te vallen. Soms denken we dat we honger hebben terwijl we eigenlijk dorst hebben. Door genoeg water te drinken, kun je dat voorkomen.

Afvallen met GLP-1 medicatie