Gezond eten met Ozempic

Dr. Louis Aronne adviseert om met groenten en gezonde eiwitten te starten, gevolgd door koolhydraten aan het einde van de maaltijd. Voor mensen die Ozempic of Wegovy gebruiken is het belangrijk om magere eiwitten zoals kip, kalkoen, vis, eieren, bonen, soja en magere zuivelproducten te eten om spiermassa te behouden. Het dagelijks eten van groenten, fruit en gezonde vetten is ook essentieel voor een gezond afslankprogramma. Volkorenproducten zoals volkoren pasta, volkoren tortilla’s, quinoa en zoete aardappelen moeten worden beperkt tot een half kopje per maaltijd vanwege de hoeveelheid vezels. Onthoud dat een gezond dieet niet alleen helpt bij het afvallen, maar ook bij het verbeteren van je algehele gezondheid, vooral als je Ozempic of Wegovy gebruikt.

Houd deze do’s en don’ts in gedachten om jouw voedingspatroon te ondersteunen terwijl je Ozempic gebruikt en raadpleeg indien nodig je persoonlijk begeleider voor advies.

Do’s:

 1. Kies voor magere eiwitbronnen zoals kip, kalkoen, vis, mager rundvlees, eieren en magere zuivelproducten. Deze helpen bij spieropbouw en zorgen voor een verzadigd gevoel.
 2. Eet verschillende groenten, zoals bladgroenten, broccoli, bloemkool, paprika, wortelen en tomaten. Ze zijn laag in calorieën, rijk aan voedingsstoffen en vezels.
 3. Geniet van verse, seizoensgebonden vruchten als tussendoortje, maar beperk de inname van fruitsappen vanwege hun suikergehalte.
 4. Kies voor volkoren granen zoals volkoren brood, bruine rijst, volkoren pasta en havermout. Ze zijn vezelrijk en bieden langdurige verzadiging.

Don’ts:

 1. Vermijd suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensappen, gezoete thee en energiedranken vanwege hun hoge suikergehalte. Kies in plaats daarvan voor water, ongezoete thee of bruiswater met een vleugje citroen of komkommer.
 2. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen, zoals fastfood, snacks, gebak en geraffineerde granen. Ze bevatten vaak veel calorieën, toegevoegde suikers en ongezonde vetten. Ga voor verse, onbewerkte voedingsmiddelen.
 3. Beperk de inname van verzadigde en transvetten die vaak voorkomen in gefrituurd voedsel, snacks en bewerkte voedingsmiddelen. Kies in plaats daarvan voor gezonde vetten, zoals avocado, olijfolie, noten en zaden.
 4. Beperk de alcoholinname vanwege de hoge calorieën en het negatieve effect op gewichtsverlies. Als u alcohol drinkt, doe dit dan met mate en kies voor lichtere opties zoals wijn of sprankelend water met een scheutje alcohol.

Omgaan met misselijkheid:
Bij het gebruik van Ozempic is misselijkheid een veelvoorkomende bijwerking. Hier zijn enkele tips om ermee om te gaan:

 • Vermijd sterk ruikend voedsel, vet voedsel en gefrituurd voedsel, omdat deze de misselijkheid kunnen verergeren.
 • Kies in plaats daarvan voor licht verteerbaar voedsel zoals beschuit, geroosterd volkorenbrood, toast of soep.
 • Gember- of muntthee kan helpen bij misselijkheid.
 • Vermijd direct na het eten gaan liggen, aangezien dit de misselijkheid kan verergeren.

Bron: Today

Ontvang Ozempic-updates

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen