Glucosemonitors steeds populairder

Deze opkomende trend heeft veel populariteit gekregen op sociale media. Een opvallend voorbeeld is Justin Richard, een 52-jarige TikToker uit Toronto. Hij deelt op camera zijn ervaring met continue glucosemonitoring, hoewel hij zelf geen diabetes heeft. In zijn video’s toont hij hoe zijn bloedsuikerspiegel reageert op verschillende voedselinname, variërend van een Snickers-reep tot broccoli.

Oorspronkelijk werden continue glucosemonitors (CGM’s) voornamelijk gebruikt als hulpmiddel voor mensen met diabetes type 1 en type 2 om hun bloedsuikerspiegels te monitoren. Opvallend is echter dat moderne CGM-apparaten, niet-invasieve wearables die zich wekenlang aan de achterkant van de arm hechten, nu ook populair zijn als wellness-trend.

Op sociale media hebben influencers zoals Justin Richard platforms zoals TikTok en Instagram veroverd met hun CGM-ervaringen. Hashtags zoals #insulinresistance met miljarden weergaven en #continuousglucosemonitor met tientallen miljoenen weergaven getuigen van de groeiende belangstelling.

Richard begon om zijn gezondheid te optimaliseren en mogelijke risico’s van diabetes type 2 te voorkomen vanwege een familiegeschiedenis van de ziekte. Hoewel hij geen gezondheidswerker is, deelt hij zijn ervaringen met het monitoren van zijn bloedsuiker online en benadrukt hij dat resultaten kunnen variëren per individu.

Bron: Engadget