Hartige oliebollen

Recept

29-12-2022

Bereiding
Snijd de mozzarella, zongedroogde tomaten en basilicum in kleine stukjes. Verwarm ondertussen de karnemelk 5 minuten in een pannetje tot het lauwwarm is. Meng de gist en suiker eerst in een kommetje en doe vervolgens bij het pannetje met karnemelk. Zeef de bloem in een grote kom. Klop het ei los in een kommetje.

Voeg het ei, de karnemelk met gist en het zout toe aan de bloem. Roer door elkaar tot een samenhangend beslag. Meng de mozzarella, zongedroogde tomaten, basilicum, Italiaanse kruiden en pijnboompitten door het beslag. Dek de beslagkom af met een warme, vochtige doek. Laat het beslag een uur rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld bij de verwarming.

Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 graden. Schep bolletjes van het beslag (ongeveer een soeplepel groot) en bak ze in 5 minuten gaar. Keer ze gedurende deze 5 minuten regelmatig, zodat beide kanten goudbruin kleuren.

Schep de oliebollen uit de frituurpan en laat ze goed uitlekken. Leg ze op wat keukenpapier. En nu smullen maar, van die hartige oliebollen!

Bron: Chickslovefood

Ingrediënten voor 20 oliebollen:
– 200 gram mozzarella
– 200 gram zongedroogde tomaten
– 100 gram pijnboompitjes
– 1 hand verse basilicum
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden
– 500 ml karnemelk
– 10 gram gedroogde gist
– 2 eetlepels suiker
– 500 gram bloem
– 1 ei
– 3 theelepels zout
– 4 liter zonnebloemolie