Hoe overleef ik het eet-paasweekend?

04-04-2023

Voor sommigen zijn feestdagen een ware uitdaging als het gaat om gezond eten en afvallen. Met Pasen draait alles om eten en worden de lekkerste gerechten op tafel getoverd, die vaak niet bevorderlijk zijn voor de slanke lijn. Het kan lastig zijn om al die verleidingen te weerstaan. Daarom geven wij je vijf tips om de paasdagen door te komen.

Tip 1: Vermijd chocolade paaseitjes
De verleiding van de chocolade paaseitjes is groot. Maar bedenk dat één klein eitje al snel 40 calorieën bevat. Laat je niet verleiden door het idee dat het nu eenmaal Pasen is en je daarom wel wat meer mag snoepen. Voorkomen is beter dan genezen!

Tip 2: Kies voor licht verteerbare eierengerechten
Naast chocolade paaseitjes staan met Pasen vaak ook gerechten met veel vet en suiker op tafel. Dit is niet bevorderlijk voor een slanke lijn. Maar wist je dat eieren juist heel gezond zijn? Er zijn talloze licht verteerbare eierengerechten die lang verzadigen, zoals een omelet wrap met spinazie of een frittata met veel groenten.

Tip 3: Beweeg en geniet van het mooie weer
Met Pasen is er vaak wel ergens in de buurt een leuk paasevenement te vinden. Of maak een stevige wandeling door het bos en geniet van de frisse lucht. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Tip 4: Drink voldoende water
Door voldoende water te drinken, raak je eerder verzadigd. Let op met sapjes en smoothies, want deze bevatten vaak verborgen suikers. Een glaasje droge witte wijn bij het paasdiner is geen probleem, zolang je het maar bij één glaasje houdt.

Tip 5: Wees bewust van wat je eet
Wees je bewust van wat je eet. Kies voor magere alternatieven. Vervang aardappeltjes door knolselderijblokjes of rijst met broccoli/bloemkoolrijst. Zo kun je nog steeds lekker en gevarieerd eten.

Voel je niet schuldig als het toch misgaat!

Wees niet te streng voor jezelf en stel realistische doelen. Als je toch een keer iets calorierijks eet, geniet er dan gewoon van en voel je niet schuldig achteraf. Van een dagje genieten kom je niet gelijk kilo’s aan. Zet de volgende dag de schouders er weer onder en ga verder alsof er niks is gebeurd.

Kortom, met deze tips kun jij de paasdagen goed doorkomen. We wensen je een vrolijk Pasen!

Bron: Timfit