‘’Hoe Ozempic onze relatie met voedsel veranderde’’

03-05-2023

Susan Dixon, 51 jaar oud, kreeg van haar arts het medicijn Ozempic voorgeschreven nadat ze was gediagnosticeerd met overgewicht. Haar man, Michael Dixon, 54 jaar oud, nam het medicijn al enkele maanden om zijn type 2 diabetes te behandelen. Beiden hebben ervaren dat Ozempic invloed had op hun eetlust. Ze voelden zich sneller vol en hadden beduidend minder eetlust. Susan verloor 7 kilo in zes weken en merkte dat haar interesse in voedsel afnam, terwijl Michael merkte dat hij ongeveer de helft at van wat hij normaal zou eten. Ze zijn beiden enthousiast over de resultaten en voelen dat Ozempic hen heeft geholpen hun gewicht onder controle te krijgen.

‘’Ozempic zorgde ervoor dat ik mij vol voelde. Ik had ook minder interesse in eten en was niet de hele dag bezig met het volgende eetmoment.  Als Michael mij vroeg: ‘wat eten we vanavond?’ dacht ik “ik heb er nog niet aangedacht” aldus Susan. “Met enkele ontbijtgranen en een paar hapjes eten was ik al tevreden.

De werkzame stof semaglutide in Ozempic veroorzaakt gewichtsverlies doordat het een persoon een vol gevoel geeft, ervoor zorgt dat de maag langer dan normaal vol blijft en de bloedsuikerspiegel verlaagt, aldus dr. Rekha B. Kumar, universitair hoofddocent geneeskunde aan Cornell en Chief Medical Officer. “Bijkomend effect van Ozempic is dat mensen ook minder trek hebben in alcohol”.

“Ik was geen grote drinker en dronk vroeger sociaal, maar nu als ik een tweede glas wijn of drankje neem, voel ik me ziek, dus laat ik de wijn staan”, aldus Susan.

Bron: Healthline