Skip to main content

Een medicijn genaamd Ozempic, oorspronkelijk bedoeld voor diabetesbehandeling, heeft de aandacht getrokken als een potentieel wondermiddel voor gewichtsverlies. Het medicijn is populair geworden, zowel bij beroemdheden in Hollywood als bij gewone mensen die streven naar afvallen. Ozempic werkt door de eetlust te verminderen en het gevoel van volheid te verlengen, wat leidt tot gewichtsverlies als bijwerking. Hoewel het niet officieel is goedgekeurd voor gewichtsbeheersing, schrijven artsen het steeds vaker voor, waardoor het een fenomeen is geworden, vooral op sociale media.

Hoewel velen beweren gewicht te verliezen met Ozempic, is het belangrijk op te merken dat het medicijn gepaard kan gaan met ernstige bijwerkingen zoals misselijkheid, constipatie en diarree. Sommige mensen hebben zelfs last van hartkloppingen en aanhoudend braken. En zelfs als je gewicht verliest tijdens het gebruik van Ozempic, is het niet gegarandeerd dat je het gewicht behoudt nadat je stopt met het medicijn.

Al met al heeft Ozempic zeker voordelen, maar de bijwerkingen en het gebrek aan langetermijnondersteuning maken het een uitdaging voor velen. Het is belangrijk om te overwegen of de voordelen opwegen tegen de nadelen voordat je besluit om het medicijn te proberen.

Bron: TheCut