Even voorstellen: Jeannet Vinkenoog

Elysee Verpleegkundige

28-12-2022

Mijn naam is Jeannet Vinkenoog. Op mijn 38ste heb ik vol overtuiging gekozen om in de gezondheidszorg te gaan werken. Ik ben toen vol enthousiasme omgeschoold van de journalistiek naar de zorg.
Na mijn opleiding in OLVG Oost ben ik daar 12 jaar werkzaam geweest op de afdeling vaatchirurgie. Sinds drie jaar werk ik bij het verpleegtechnische thuiszorg-team van Cordaan in Amsterdam.

De keus om om te scholen is er één waar ik nog dagelijks blij mee ben. Het doen van werk wat een verschil kan maken in iemands dag geeft mij veel voldoening. In mijn werk in de zorg heb ik mij altijd toegelegd op het begeleiden van mensen, in het ziekenhuis door hun opname heen, bij Cordaan door hun ziekte heen, vaak naar het levenseinde.

Sinds drie maanden ben ik voor Elysee/StopOvergewicht werkzaam in Amsterdam, waar ik 2 maal per week op de prachtige locatie aan de Herengracht cliënten ontvang. Het begeleiden van mensen door hun traject van gewichtsverlies vind ik erg interessant en afwisselend. Het geeft mij veel
voldoening als de cliënten stappen maken richting hun streefgewicht.

Zelf heb ik ook vele diëten gevolgd met wisselend succes. Om mensen beter te kunnen adviseren in het gebruik van semaglutide ben ik het zelf ook gaan proberen en ik ben er erg enthousiast over. Mij heeft het enorm geholpen en dit verhoogt mijn enthousiasme om voor Elysee te werken nog meer.