Lasagne rolletjes met pesto uit de oven

Recept

15-12-2022

Bereiding
Kook de lasagnevellen voor in een grote pan met water. Haal ze er na 3 minuutjes uit. Gebruik je harde vellen, houd dan een iets langere tijd aan. Laat ze uitlekken en zorg dat je ze niet over elkaar heen legt. Verwarm ook de oven op 200 graden.

Verwarm in een pan de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes samen met de Italiaanse kruiden en laat zachtjes sudderen. Verhit een andere pan de boter voor de bechamelsaus. Voeg hier de bloem aan toe en bak de roux 3 minuutjes. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde goed door. Breng de saus op smaak met een snuf zwarte peper.

Snijd ondertussen de courgette met een mandoline of een kaasschaaf in dunne plakken. Neem 2 lasagnevellen en maak deze aan elkaar vast door de korte kant 1 à 2 cm te laten overlappen en dit ‘vast te plakken’ met een beetje ricotta. Besmeer dan de bovenzijde van het vel met een ruime laag ricotta. Leg hier 2 à 3 plakken courgette op en verdeel een beetje pesto erover, wat fijngehakte walnoten en af en toe een blaadje basilicum. Rol de besmeerde vellen vervolgens op, doe dit vrij stevig maar de ricotta moet er niet uitgeperst worden. Snij de rol doormidden. Herhaal dit ook met de rest.

Dan kun je beginnen met het maken van de ovenschotel. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Zorg dat je een niet al te grote schaal hebt want je wil dat de rolletjes voor en groot deel in de saus staan. Zet hier de halve rolletjes rechtop in.

Besprenkel de rolletjes met de bechamelsaus en bestrooi met nog wat gehakte walnoten en de geraspte kaas. Zet de ovenschotel met lasagnerolletjes dan ongeveer een half uur in de oven.

Bron: Leukerecepten

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 pak Heinz Tomato Frito a 350 gr
– 1 pak Heinz Tomato Blokjes a 390 gr
– ½ eetlepel Italiaanse kruiden
– 12 lasagne vellen
– 1 courgette
– Handje walnoten
– 250 gr ricotta
– 100 gr pesto
– Handje geraspte kaas
– Handje met blaadjes basilicum

Bechamelsaus:
– 20 gr boter
– 20 gr bloem
– 200 ml volle melk
– Snuf zwarte peper