Liraglutide 3,0mg

Saxenda® – injectie

Elysee programma's

Wat is Liraglutide / Saxenda® ?

Liraglutide dat op de markt wordt gebracht onder de merknaam Saxenda®  is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2, obesitas en voor gewichtsreductie (afvallen).

De werkzame stof is liraglutide. Liraglutide lijkt op het natuurlijk hormoon GLP-1 dat door de dunne darm wordt aangemaakt na een maaltijd. Dit GLP-1 (glucagon-like peptide-1) werkt in op de hippocampus in de hersenen en remt de eetlust. Het zorgt voor een verhoogd verzadigingsgevoel waardoor je minder honger hebt.

Meer informatie over Liraglutide / Saxenda® zie de bijsluiter, de veelgestelde vragen of zie Saxenda, INN-liraglutide (europa.eu)

Waarvoor wordt Liraglutide / Saxenda® gebruikt?

Saxenda® wordt veelal voorgeschreven door artsen als aanvulling op een GLI (gecombineerde leefstijl interventie) programma voor gewichtsreductie en gewichtsbeheersing. Het GLI programma is veelal gericht op een caloriearm dieet met intensieve lichaamsbeweging met begeleiding door professionals.

Wie komen in aanmerking voor Liraglutide / Saxenda®?

Volwassen > 18 jaar met een BMI van ≥ 30 kg/m² , of ≥ 27 kg/m² tot < 30 kg/m²  met ten minste één gewichtsgerelateerde comorbiditeit. Dit kan zijn dysglykemie (prediabetes of diabetes mellitus type 2), dyslipidemie, hypertensie, of slaapapneu. Adolescenten (≥ 12 jaar) kunnen Saxenda® gebruiken naast gezonde voeding en verhoogde lichamelijke activiteit indien er ernstig overgewicht is vastgesteld door de arts.

Dagelijks gebruik Liraglutide / Saxenda®

Liraglutide / Saxenda® wordt geleverd in de voorgevulde auto-pen en dagelijks subcutaan (injectie onder de huid) toegediend. De maximale dagelijkse dosis is 3.0 mg. De startdosis is 0,6 mg. De dosis wordt daarna in overleg met de arts 4-wekelijks opgehoogd. Het is aan te bevelen om de dosis iedere dag op het zelfde tijdstip toe te dienen. De beste plaatsen voor de subcutane prik zijn de buik, dijen of de bovenarmen.

Geeft Liraglutide / Saxenda® bijwerkingen?

Liraglutide / Saxenda® kan vooral in het begin van de behandeling een aantal onaangename bijwerkingen geven. U kunt last krijgen van uw darmen en misselijkheid. Ook uw stoelgang kan veranderen. Zie hiervoor de bijsluiter Saxenda, INN-liraglutide (europa.eu)

Hoe lang mag je Liraglutide / Saxenda® gebruiken?

De behandeltermijn voor Liraglutide / Saxenda® bedraagt maximaal 68 weken. De behandeling geschiedt altijd in combinatie met een GLI (Gecombineerd Leefstijl Interventie) programma.

Wordt Liraglutide / Saxenda® door zorgverzekeraars vergoed?

In bepaalde en (beperkte) gevallen wordt Liraglutide / Saxenda® door zorgverzekeraars vergoed. Zie hiervoor meer informatie Aanspraak op liraglutide (Saxenda) per 1 juli 2022 gewijzigd | KNMP.

Ik wil een ideaal gewicht zonder gedoe.

Schrijf je direct in voor een afspraak

  Behandelmethodes

  gewichtsreductie

  in Nederland.

  Er zijn verschillende behandelmethodes voor overgewicht. Elysee Life introduceert nieuwe behandeling op basis van wekelijkse medicatie.

  Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan door researchafdelingen en universiteiten naar de werking van synthetische GLP-1’s (Glucagon Like Polypeptide) tegen overgewicht om eenvoudig af te vallen. En met succes. De laatste jaren komen er steeds meer GLP-1 medicijnen op de markt die zeer effectief blijken te zijn. Hierdoor worden operatieve ingrepen zoals een maagballon minder noodzakelijk.

  Leefstijl

  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)  programma’s in het basispakket sinds 2019
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) programma met cognitieve gedragstherapie
  • Gespecialiseerd GLI programma alleen voor diabetes mellitus type 2

  Operatieve chirurgie

  • Gastric Sleeve – maagverkleining
  • Gastric Bypass – maagomleiding / maagverkleining.
  • Mini Maag Bypass – een nieuwe variant van de normale maagomleiding.

  Elysee programma's.

  Ontdek hoe jij gewichtsreductie kunt realiseren

  Wat zit er in het programma?

  Elysee

  Standard

  Weight Loss

  Ontdek gewichtsreductie met het standard programma.
  6 maanden incl. medicijn
  Meer afvallen en begeleiding?

  Elysee

  Royal

  Weight Loss

  Ontdek gewichtsreductie met het royal programma.
  9 maanden incl. medicijn
  Ik wil het volledige programma

  Elysee

  Elite

  Weight Loss

  Premium behandeling met een Elysee lifestyle coach en diëtiste.
  12 maanden incl. medicijn