In het nieuws

Het succes op lange termijn kan afhangen van hoe goed een dieetplan op korte termijn werkt.
19 september 2022

Uit een nieuw onderzoek onder mensen met diabetes type 2 in een afslankprogramma bleek dat als zij niet binnen de eerste 4 weken 0,5% van hun lichaamsgewicht hebben verloren, hun kans op succes op lange termijn kleiner is en een verandering van plan het beste is.
Lees verder…

Wetenschappers herdefiniëren obesitas met de ontdekking van twee belangrijke subtypes
14 september 2022

Een team onder leiding van wetenschappers van het Van Andel Instituut heeft twee verschillende soorten obesitas geïdentificeerd met fysiologische en moleculaire verschillen die levenslange gevolgen kunnen hebben voor gezondheid, ziekte en respons op medicatie.
Lees verder…

Game-changing obesitasmedicijn halveert het risico op diabetes type 2
14 september 2022

Het risico van diabetes type 2 (T2D) wordt meer dan gehalveerd door wekelijkse injecties met het nieuwe obesitasmedicijn semaglutide, volgens nieuw onderzoek dat wordt gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de European Association for the Study of Diabetes (EASD) in Stockholm, Zweden.
Lees verder…

Ik wil op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief

  Mythes over buikvet die u niet langer moet geloven
  14 september 2022

  Als je vet in je buik hebt, ben je misschien op zoek naar manieren om het kwijt te raken. De Cleveland Clinic legt uit dat extra vet in uw buik uw risico op diabetes, leververvetting, hartziekten, hoog cholesterolgehalte, sommige soorten kanker en polycysteus ovariumsyndroom kan verhogen.
  Lees verder…

  Eli Lilly bereidt zich voor op toetreding tot de farmaceutische obesitasmarkt
  13 september 2022

  Mounjaro, het nieuwe injecteerbare geneesmiddel van Eli Lilly voor diabetes type 2, wordt mogelijk onder twee namen op de markt gebracht – de ene voor diabetespatiënten, de andere voor obesitaspatiënten.
  Lees verder…

  Dit diabetesmedicijn wordt voorgeschreven voor gewichtsverlies. Nu is er een tekort
  09 september 2022

  Een diabetesmedicijn dat de insulinegevoeligheid verhoogt en de eetlust onderdrukt, wat vaak leidt tot gewichtsverlies, heeft onlangs te maken gehad met tekorten die samenvallen met de exploderende populariteit van het medicijn op TikTok als een soort wondermiddel voor gewichtsverlies.
  Lees verder…

  Suiker verstoort het microbioom en verslechtert de bescherming tegen obesitas en diabetes
  30 augustus 2022

  Uit een onderzoek bleek dat suiker in voeding het darmmicrobioom verandert, waardoor verschijnselen ontstaan die leiden tot stofwisselingsziekten, pre-diabetes en gewichtstoename.
  Lees verder…

  Novo Nordisk maakt eind 2022 alle doseringen van het afslankmiddel beschikbaar in de VS
  04 augustus 2022

  Nu de productie van het afslankmiddel Wegovy eindelijk op gang is gekomen is Novo Nordisk van plan alle doseringssterktes tegen het einde van het jaar in de VS beschikbaar te maken.
  Lees verder…

  Het effect van eenmaal per week gebruik van GLP-1 agonisten tegen overgewicht
  21 juli 2022

  Bekijk de video over de werkzaamheid en veiligheid van tirzepatide, een nieuwe glucose-afhankelijke insulinotrope polypeptide en glucagon-like peptide-1 receptor agonist, bij mensen met obesitas.

  Verandering in de vergoeding van Saxenda (liraglutide) en GLP-1 agonisten (semaglutide)
  07 juli 2022

  Het medicijn liraglutide (Saxenda®) kan voor de behandeling van een kleine groep mensen met ernstig overgewicht worden vergoed uit het basispakket. Vanaf 1 juli 2022 zijn de voorwaarden hiervoor veranderd.
  Lees verder…