Skip to main content

Novo Nordisk investeert miljarden in de aankoop van drie fabrieken van Catalent, een branchegenoot, voor een bedrag van 11 miljard dollar. Deze overname is essentieel voor Novo Nordisk om de productie van zijn diabetes- en obesitasmedicijnen, Wegovy en Ozempic, te verhogen. De vraag naar deze medicijnen is enorm toegenomen nadat beroemdheden zoals Kim Kardashian en Elon Musk ze op sociale media aanprezen als effectieve afslankmiddelen. Hierdoor is Novo Nordisk snel het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf van Europa geworden.

De investering maakt deel uit van een complexe reeks transacties, waarbij de belangrijkste aandeelhouder van Novo, Novo Holdings, Catalent volledig overneemt voor 16,5 miljard dollar. Als gevolg hiervan gaan drie van de meer dan vijftig Catalent-fabrieken over naar Novo Nordisk.

Novo Nordisk beschouwt de overname van de vestigingen in Italië, België en Indiana, VS, als een langetermijnoplossing. Volgens een woordvoerster zal de toevoeging van deze nieuwe fabrieken geleidelijk leiden tot een verhoogde productie van geneesmiddelen vanaf 2026.

Lees hier verder: Nederlands Dagblad