Ozempic vs. Saxenda: overeenkomsten

Ozempic (Semaglutide) en Saxenda (Liraglutide) zijn medicijnen die jou kunnen ondersteunen bij afvallen. Deze medicijnen, bekend als GLP-1 receptoragonisten, activeren specifieke receptoren in jouw lichaam en bieden verschillende voordelen, zoals het verhogen van de insulineafgifte, het verminderen van jouw eetlust en het bevorderen van een gevoel van verzadiging. Bovendien zijn ze gemakkelijk te gebruiken, omdat je ze gewoon zelf kunt injecteren met behulp van een injectiepen.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze medicijnen effectief zijn bij het stimuleren van gewichtsverlies bij mensen met overgewicht of obesitas. Ze helpen je om jouw calorie-inname te verminderen, stimuleren de vetverbranding en vertragen de maaglediging, wat uiteindelijk leidt tot gewichtsverlies. Meestal worden ze voorgeschreven als aanvulling op een gezonde levensstijl, inclusief een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, om je te ondersteunen bij gedragsveranderingen en het bereiken van jouw gewichtsverliesdoelen.

Zowel Ozempic als Saxenda dragen bij aan een positieve regulatie van bloedsuiker, bloeddruk en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Deze medicijnen hebben vergelijkbare veiligheidsprofielen, met mogelijke bijwerkingen zoals misselijkheid, braken en diarree. Het is belangrijk om de instructies van je persoonlijk begeleider nauwkeurig op te volgen en eventuele bijwerkingen te melden voor advies en aanpassingen.