Het belang van het afbouwen van Ozempic naar een onderhoudsdosis

28-03-2023

Ozempic, ook bekend als semaglutide, is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes en gewichtsverlies. Het bootst het GLP-1 hormoon na dat de bloedsuikerspiegel en eetlust reguleert. Hoewel het effectief is gebleken bij het bevorderen van gewichtsverlies, kan abrupt stoppen met het medicijn zonder aanpassingen in de levensstijl leiden tot terugval in oude eetgewoonten en gewichtstoename. Om dit te voorkomen, adviseren artsen het gebruik van een onderhoudsdosis van het medicijn.

Het is echter essentieel om te begrijpen dat het gebruik van Ozempic slechts een deel is van het afslanktraject. Om duurzaam gewichtsverlies te realiseren, is het cruciaal om levensstijlaanpassingen door te voeren, zoals gezonde voedingskeuzes en regelmatige lichaamsbeweging. Het bijhouden van een eetdagboek kan hierbij helpen. Het veranderen van de levensstijl kan uitdagend zijn, maar is noodzakelijk voor langdurig succes.

Zodra het streefgewicht is bereikt, kan de medicatie langzaam worden afgebouwd en kan een onderhoudsdosis worden voorgeschreven om terugval in oude eetgewoonten te voorkomen. Het is belangrijk om gedurende het hele proces je levensstijl aan te passen om blijvend gewichtsverlies te bereiken. Overweeg ook om een onderhoudsdosis te gebruiken om gewichtsverlies op de lange termijn te behouden. Met de juiste begeleiding, dosering en veranderingen in levensstijl kan semaglutide een effectief hulpmiddel zijn bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht.

Bron: Insider