Saxenda en vakantie: hoe gaat dat?

Op vakantie gaan betekent ontspanning, plezier en lekker eten. Maar als je Saxenda gebruikt om af te vallen, kan het moeilijk zijn om je dieet vol te houden tijdens je vakantie. Je mag Saxenda meenemen in het vliegtuig, maar controleer de regels van de luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming. Vergeet niet om voldoende medicatie en naalden mee te nemen in je handbagage. Als je een medisch document nodig hebt, kunnen wij dat voor je regelen. Hier zijn enkele tips om je te helpen je gewichtsverliesdoelen met Saxenda tijdens je reis te bereiken:

  1. Plan vooruit: Voordat je vertrekt, is het verstandig om je reis goed te plannen. Kies accommodaties met een keuken, zodat je zelf gezonde maaltijden kunt bereiden. Maak ook een lijst van gezonde snacks zoals fruit, noten of magere yoghurt die je kunt meenemen. Zo weersta je verleidingen en heb je altijd gezonde opties bij de hand.
  2. Maak verstandige keuzes: Als je uit eten gaat, kies dan voor gerechten met veel groenten, mager vlees of vis, en vraag om sauzen en dressings apart te serveren. Beperk de inname van gefrituurd voedsel, room en suikerhoudende drankjes. Probeer je portiegrootte onder controle te houden door te delen met je reisgenoten of de helft van je maaltijd apart te laten inpakken voor later.
  3. Blijf actief: Vakantie is een geweldige gelegenheid om nieuwe activiteiten uit te proberen en van de buitenlucht te genieten. Maak gebruik van mogelijkheden om te wandelen, fietsen, zwemmen of de omgeving te verkennen. Blijf in beweging en probeer actief te blijven, zelfs als je geen toegang hebt tot een sportschool.
  4. Houd je medicatie bij de hand: Vergeet niet om je Saxenda-medicatie mee te nemen op reis en bewaar het volgens de instructies. Stel een herinnering in op je telefoon, zodat je je injectie niet vergeet.
  5. Wees niet te streng voor jezelf: Het is belangrijk om van je vakantie te genieten en jezelf niet te veel beperkingen op te leggen. Af en toe een traktatie is prima, zolang je niet de controle verliest. Blijf gemotiveerd en wees trots op de vooruitgang die je hebt geboekt, zelfs als je niet elke dag perfect kunt volgen.

Het afvallen met Saxenda tijdens je vakantie kan een uitdaging zijn, maar met de juiste planning en mindset is het zeker mogelijk. Onthoud dat elke stap in de goede richting telt en dat je vakantie een tijd is om van te genieten. Geniet van je reis, blijf trouw aan je doelen en houd vol, zelfs als het even moeilijk wordt. Succes!

Ontvang Saxenda-updates

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen