Tekorten aan Ozempic?

24-11-2022

Ozempic, een diabetesmedicijn dat de insulinegevoeligheid verhoogt en de eetlust onderdrukt, wat vaak resulteert in gewichtsverlies, heeft onlangs in de USA te maken gehad met tekorten die samenvallen met de exploderende populariteit van het medicijn op TikTok dat Ozempic als een soort wondermiddel voor gewichtsverlies laat zien.

Of de Kardashians en andere beroemdheden Ozempic al dan niet gebruiken, zoals verschillende commentaarsecties speculeren, is niet relevant. (De familie heeft deze beschuldigingen nooit rechtstreeks aan de orde gesteld en alle zusters schrijven elk gewichtsverlies toe aan dieet, lichaamsbeweging en voeding.) Dat gezegd hebbende, lijkt er een verband te bestaan ​​tussen de terugkeer van het dunne ideaal en het gebruik van Ozempic voor gewichtsverlies. Google-zoekopdrachten naar ‘ozempic’ bereikten een week na het Met Gala van 2022 een recordhoogte. Toen ging het aantal zoekopdrachten nog hoger in de week nadat Kim de resultaten van een lichaamsscan deelde waaruit bleek dat ze haar lichaamsvet het afgelopen jaar met 7 procent had verminderd, tot een verrassende 18%. Correlatie staat natuurlijk niet gelijk aan oorzakelijk verband en er zijn talloze redenen waarom mensen kunnen proberen af ​​te vallen en op zoek zijn naar voorgeschreven medicijnen om hen hierbij te helpen.

In Europa zijn ook tekorten opgetreden in de levering van Ozempic aan diabetici voor glucosespiegel regulatie. Novo Nordisk heeft onlangs verklaard dat deze tekorten in een afzienbare tijd opgelost zullen zijn.

Bron: Glamour