Uitstelgedrag: morgen begin ik!

03-01-2023

Uitstelgedrag. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Van het opruimen van de zolder tot meer beweging en gezonder eten. We treuzelen met de belastingaangifte, met rekeningen betalen, tentamens voorbereiden, ons pensioen regelen etc.

Start dit jaar positief met het Elysee Weight Loss programma. Het is het steuntje in de rug om binnen 6 maanden weer je gewicht van 20 jaar geleden te bereiken. En wel op een relatief eenvoudige wijze met een mini-prik per week. Dit natuurlijk wel met wekelijkse medische begeleiding.

De Canadese organisatiepsycho­loog Piers Steel meldde dat het aantal uitstellers lijkt te groeien. Uit een meta-analyse concludeerde hij dat steeds meer mensen zich in zelfrapportages uitstelgedrag toedichten. De scores zijn met maar liefst 53 procent gestegen.

Door efficiency-operaties is de werkdruk van de werkende bevolking flink gestegen, een groeiend aantal mensen combineert een carrière met kinderen en de staat verwacht meer zelfredzaamheid van ons. Het aantal werkenden in Nederland is ondertussen de 10 miljoen gepasseerd. We verwachten steeds meer van elkaar. Geen wonder dat we soms meer bewegen en gezond eten een lagere dagelijkse prioriteit geven. Ook is de scheidslijn tussen privé en werk voor velen vervaagd. Het afschakelen van werk blijkt thuis – door het gevoel van altijd – online te moeten zijn – een echte uitdaging te zijn.

De meeste onderzoekers zijn het er wel over eens dat ongeveer 20 procent van de mensen de neiging heeft de dingen ook voor zich uit te schuiven als ze níét overbelast zijn. Zij vertonen structureel uitstelgedrag, zelfs als het gaat om dingen die echt geen uitstel dulden.

Dit zijn de mensen die het bij de Belastingdienst op boetes laten aankomen, alarmerende bankpost negeren en de apk-keuring van hun auto laten verlopen. Die tijdens hun studie bij ieder tentamen weer met gierende banden door de bocht gingen en in hun baan regelmatig tegen hun baas moeten zeggen dat dat rapport, sorry!, nog niet af is.

Maar u behoort niet tot die groep. Start daarom vandaag met het Elysee medisch afslankprogramma. Bel 085 – 8200 200.

Wil jij weten hoe het Elysee Programma jou kan helpen?

Laat je nummer achter voor een vrijblijvend advies