Wellington van varkensrollade en paddenstoelen

Recept

24-11-2022

Bereidingswijze

1. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat 10 min. op temperatuur komen. Verwijder het net van het vlees en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd 200 g paddenstoelen fijn.

2. Verhit in een Koekenpan 2 el olijfolie. Fruit 1 teentje knoflook 1 min. Schep de fijngesneden paddenstoelen erdoor en bak 4 min. Rasp intussen de oranje schil van een halve sinaasappel en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn.

3. Schep de sinaasappelrasp en fijngehakte rozemarijn door de paddenstoelen en bak nog 1 min. Voeg peper naar smaak toe.

4. Verwarm de oven voor tot 220 ?C. Rol het deeg met het bakpapier uit. Schep het paddenstoelmengsel in een baan ter grootte van het vlees in het midden op het deeg. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg het op de paddenstoelen.

5. Vouw het deeg aan beide korte kanten van de rollade over het vlees. Rol het vlees verder in het deeg op; zorg dat het helemaal is ingepakt. Druk het deeg vast. Vouw het bakpapier dubbel en leg het vlees met de naad naar beneden erop.

6. Leg de wellington met het bakpapier op de bakplaat. Bestrijk het deeg dun met ei. Hak het tweede takje rozemarijn grof. Druk de sinaasappelplakjes en rozemarijn in het deeg. Bak de wellington in de voorverwarmde oven in 45 min. goudbruin en rosé of net gaar.

7. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. onafgedekt rusten. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit het laatste teentje knoflook 1 min. Snijd de laatste 200 g paddenstoelen in grove stukken en bak ze 5 min. met de knoflook mee. Breng op smaak met peper. Ris de blaadjes van het laatste takje rozemarijn.

8. Leg de wellington op een schaal en schep de paddenstoelen er omheen. Bestrooi met de rozemarijnblaadjes.

Serveertip

Je kunt de varkensrollade vervangen door een magere varkensrollade. De wellington wordt dan iets kleiner. De bereidingstijden zijn hetzelfde.

Bron: Jumbo

Ingrediënten voor 4 personen:
– 270 g vers bladerdeeg (uit de koeling)
– 1 varkensrollade
– 400 g paddenstoelenmix
– 3 takjes rozemarijn
– 4 el olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1 sinaasappel
– 1 ei
– 3 snufjes peper
– 1 snufje zout