Skip to main content

Samenvatting van het nieuwsbericht van het Ministerie van VWS.

Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) waarschuwt voor vervalste injectiepennen van het medicijn Ozempic (semaglutide) die zijn aangetroffen bij groothandels in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, afkomstig uit Oostenrijk en Duitsland. Deze nep-pennen met Duitse labels kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Hoewel er momenteel geen meldingen zijn van deze pennen die in Nederland zijn verstrekt aan patiënten, adviseert het EMA apotheken en groothandels om extra waakzaam te zijn. Patiënten die Ozempic gebruiken en twijfels hebben over de authenticiteit van hun pen, worden geadviseerd contact op te nemen met hun apotheker. Het EMA benadrukt ook het belang van het verkrijgen van medicijnen die een recept vereisen uitsluitend via een arts en apotheek, en niet op eigen initiatief.

Reactie van Elysee Life

Wij willen u verzekeren dat al onze GLP-1 pennen een zorgvuldig geverifieerde herkomst hebben en dat wij strikte kwaliteitscontroles hanteren gedurende het gehele proces. Onze toewijding aan de veiligheid van de patiënten en de integriteit van de farmaceutische sector is onwrikbaar.

Als u verdere vragen heeft of aanvullende informatie nodig heeft over onze processen of toeleveringsketen, staan wij te allen tijde klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen.

Bron