Wat als je met Ozempic stopt?

Ozempic is een injecteerbaar diabetesmedicijn dat de bloedsuikerspiegel kan verlagen en de insulineproductie kan stimuleren. Het vertraagt de spijsvertering en zorgt ervoor dat je je langer vol voelt, wat betekent dat gewichtsverlies een veelvoorkomende bijwerking is. Veel mensen zeggen dat ze ermee zijn afgevallen en het is een begeerd accessoire geworden in Hollywood. Op sociale media zijn er specifieke Facebook-groepen en hashtags gewijd aan afvallen met Ozempic. Het is de meest voorkomende medicatie waar artsen om gevraagd worden, maar één vraag lijkt bijna taboe: wat gebeurt er als je stopt met Ozempic?

Na een maand of twee op de typische startdosis van 0,25 milligram merk je misschien dat je spijkerbroek beter past en dat je gewicht verliest. Vrienden en zelfs familieleden vragen wat je aan het doen bent. Na een jaar op Ozempic herken je misschien jezelf niet meer. Ondanks de bijwerkingen lijken veel mensen het te gebruiken vanwege de positieve resultaten.

“Het is de meest voorkomende medicatie waar ik naar wordt gevraagd”, zegt dr. Sudeep Singh, medisch directeur bij Apprize Medical, een medische praktijk in Miami. “Iedereen weet het. Iedereen vraagt erom. Mijn moeder vraagt. Mijn buren vragen ernaar. Het nieuws is uit.” En vaak leidt het ook tot gewichtsverlies, mits je de bijwerkingen kunt verdragen.

In alle steungroepen en commentaren op sociale media lijkt één vraag bijna taboe: Wat gebeurt er als je stopt met Ozempic? Volgens Dr. Singh: “Degenen die hun dieet aanpassen, regelmatig sporten, hun medicijnen innemen en doen wat ze moeten doen, die blijven er vanaf”

Bron: Verywellhealth

Ontvang Ozempic-updates

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen