Zomertips voor Wegovy en Ozempic gebruikers

Met de zomer in aantocht hopen we natuurlijk op warmere dagen. Maar de stijgende temperaturen kan ook een uitdaging zijn als je afvalmedicaties zoals Saxenda, Wegovy of Ozempic gebruikt. Bereid je daarom goed voor op de zomer!

Verandering van je eetpatroon in de zomer
Het warme weer kan je streven naar gewichtsverlies sterk beïnvloeden. Misschien heb je gemerkt dat het warme weer invloed heeft op je eetlust, omdat je mogelijk minder behoefte hebt aan zware maaltijden en de voorkeur geeft aan verfrissende en lichte opties. Daarnaast kan het warme weer je stimuleren om meer te drinken en goed gehydrateerd te blijven, wat gunstig is voor je algehele gezondheid.

Aan de andere kant kan de verleiding van ijsjes, koele drankjes en gezellige etentjes een uitdaging vormen bij het vasthouden aan je dieet. Blijf volhouden en maak gezonde keuzes!

Tips voor gebruik afvalmedicaties in de zomermaanden
Om je te helpen je gewichtsverliesdoelen met afvalmedicaties te behalen in de zomer, volgen hier een aantal praktische tips:

Hydratatie
Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om goed gehydrateerd te blijven, vooral wanneer de temperaturen stijgen. Semaglutide kan invloed hebben op je dorstgevoel, dus het is belangrijk om extra aandacht te besteden aan je vochtinname. Probeer suikerhoudende dranken te vermijden en drink regelmatig water.

Aanpassing van je dieet
Pas je dieet aan op het warme weer door te kiezen voor lichte en frisse maaltijden. Verhoog de consumptie van groenten, fruit en andere gezonde voedingsmiddelen die je energie geven en een verzadigd gevoel bieden. Vermijd zware, calorierijke maaltijden die een zwaar gevoel kunnen geven in de hitte.

Beweging en activiteit
Profiteer van de langere dagen en het aangename weer om actief te blijven. Maak wandelingen, ga fietsen, zwemmen of doe andere buitenactiviteiten die helpen bij het verbranden van calorieën. Blijf consequent met je lichaamsbeweging, zelfs wanneer het warm is. Zorg er wel voor dat je jezelf beschermt tegen de hitte en de juiste zonbescherming gebruikt.

Opbergen en meenemen van medicatie
Bewaar je afvalmedicatie op een koele en droge plaats, weg van direct zonlicht. Zorg ervoor dat je voldoende medicatie bij je hebt wanneer je op reis gaat of uitstapjes maakt in de zomer, maar berg deze goed op. Gebruik een koeltas of een andere geschikte methode om de medicatie op de juiste temperatuur te houden.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Elysee.