De '25 minuten bodyweight workout' die je fit houdt tijdens vakantie

Op vakantie kan het lastig zijn om genoeg tijd vrij te maken voor een intensieve sportschool workout. Gelukkig is er een oplossing: de ‘EMOM bodyweight workout’ van 25 minuten.

Maar wat houdt een ‘EMOM bodyweight workout’ precies in? EMOM staat voor Every Minute On the Minute. Het idee achter deze workout is simpel: je krijgt telkens één minuut de tijd om een specifieke oefening uit te voeren, met een vastgesteld aantal herhalingen zoals 10 burpees of 15 squats. Zodra de minuut voorbij is, ga je direct door naar de volgende oefening. Als je bijvoorbeeld in 50 seconden 10 burpees kunt voltooien, kun je de overige 10 seconden gebruiken om even uit te rusten en je voor te bereiden op de volgende oefening.

De voorgestelde oefeningen voor de ‘EMOM bodyweight workout’ van 25 minuten zijn als volgt:

  1. 10 burpees
  2. 15 air squats
  3. 15 push-ups
  4. 20 jumping lunges
  5. 20 sit-ups

Deze oefeningen zorgen voor een complete lichaamstraining. Hoewel de eerste ronde van alle oefeningen slechts 5 minuten duurt, is dat niet voldoende voor een volledige workout. Na het voltooien van de sit-ups begin je daarom weer vanaf het begin. Herhaal alle vijf de oefeningen vijf keer en je hebt een complete training van 25 minuten voltooid.

Bron: Manners