5 tips voor een leefstijlverandering

Veel mensen willen graag afvallen, maar vinden het lastig om hun leefstijl aan te passen. Het veranderen van je leefstijl kan een uitdaging zijn, maar het is de beste manier om op de lange termijn resultaat te zien. Hieronder geven we vijf tips voor het maken van blijvende veranderingen in je leefstijl.

 1. Verhoog je dagelijkse activiteit
  Een van de belangrijkste veranderingen die je kunt maken is om meer te bewegen. Probeer dagelijks meer te bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen of zwemmen. Een half uur per dag matig intensieve lichaamsbeweging kan al een groot verschil maken in je gewichtsverlies en gezondheid.
 2. Eet meer vezels en eiwitten
  Eiwitten en vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en kunnen helpen om minder te eten. Eiwitten vind je onder andere in vlees, vis, eieren en peulvruchten. Vezels vind je onder andere in groenten, fruit en volkorenproducten. Probeer dus om meer van deze voedingsstoffen in je dieet op te nemen.
 3. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen
  Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak veel calorieën, suikers en ongezonde vetten. Probeer daarom om meer verse voedingsmiddelen te eten en minder bewerkte voedingsmiddelen. Kook bijvoorbeeld zelf je maaltijden en vermijd fastfood en kant-en-klaar maaltijden.
 4. Drink meer water en minder suikerhoudende dranken
  Water is essentieel voor een gezonde leefstijl. Het helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren en houdt je gehydrateerd. Daarnaast bevat water geen calorieën en is het een goede vervanger voor suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensappen. Probeer dus om meer water te drinken en minder suikerhoudende dranken.
 5. Verander je mindset
  Het veranderen van je leefstijl kan lastig zijn en vergt discipline en doorzettingsvermogen. Het is daarom belangrijk om je mindset te veranderen en positief te blijven. Focus niet alleen op het gewichtsverlies, maar ook op de gezondheidsvoordelen die een gezonde leefstijl met zich meebrengt. Zoals meer energie, betere slaap, een beter humeur en een verlaagd risico op ziekten.