6 tips om ook op vakantie af te vallen

Het staat misschien niet hoog op je lijstje tijdens je vakantie, maar afvallen kan nog steeds terwijl je geniet deze zomer. Met deze 6 tips kun je ontspannen en genieten terwijl je je doelen bereikt.

 1. Blijf actief
  Het is belangrijk om actief te blijven. Hierdoor kun je iets minder strikt op je voeding letten. Makkelijke manieren om te bewegen op vakantie zijn bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Mocht je een zwembad hebben of dichtbij de zee zijn, dan is zwemmen ook een goede optie.
 2. Drink genoeg water
  Zeker als je op vakantie bent in een warm land, is het belangrijk om voldoende te drinken. Door de warmte verlies je veel vocht. Probeer alcohol en frisdrank te vermijden omdat ze veel calorieën bevatten en uitdrogend werken.
 3. Kies voor gezonde snacks
  Een goed idee is om je eigen snacks in te pakken voor het vliegtuig of een autorit. Hierdoor kun je makkelijk gezonde keuzes maken en je houden aan gezond eten. In plaats van snoep kun je fruit, snackgroenten of eiwitrepen meenemen.
 4. Eet voldoende
  De grootste fout die mensen maken die bang zijn om aan te komen, is dat ze minder gaan eten. Dit werkt namelijk averechts. Sla geen maaltijden over om later iets lekkers te kunnen eten, want dan heb je ‘s avonds juist meer honger. Eet drie maaltijden per dag, plus snacks, en drink veel water. Caloriearme en vezelrijke voeding, zoals groente en fruit, helpt om je vol te voelen.
 5. Geniet van je vakantie
  Afvallen betekent niet dat je niets lekkers mag eten. Het draait om balans. Probeer 80% van de tijd gezond te eten en gun jezelf voor 20% iets lekkers. Op vakantie mag dit ook 70% gezond en 30% iets lekkers zijn. Gun jezelf dat toetje of die cocktail af en toe.
   
 6. Ga na de vakantie weer aan de slag
  Het belangrijkste is om bij terugkomst je ritme weer gewoon op te pakken. Als je na de vakantie een paar kilo bent aangekomen, is dat niet erg.

Bron: Krachttraining voor vrouwen