7 gezonde tips voor gewichtsverlies in het zomerseizoen

De zomer is perfect om die extra kilo’s kwijt te raken die je tijdens de inactieve winterdagen hebt opgedaan. Maar de extreme hitte kan een uitdaging vormen om naar buiten te gaan en de sportschool te bezoeken. Bovendien kan te veel genieten van calorierijk voeding zoals ijs en shakes ervoor zorgen dat je aankomt in plaats van afvalt.

Het goede nieuws is dat je gezonde keuzes kunt maken door te kiezen voor fysieke activiteiten zoals zwemmen, dat leuk en ontspannend is, en seizoensgebonden fruit zoals watermeloen, cantaloupe, mango’s en druiven aan je dieet toe te voegen. Dit is ook het perfecte moment om verfrissende salades aan je dieet toe te voegen, die helpen bij het toevoegen van vezels aan je voeding en bijdragen aan gewichtsverlies.

“Dichtbij de komst van de zomer beginnen mensen zich zorgen te maken over het gewicht dat ze tijdens de gezellige wintermaanden hebben gewonnen en beginnen ze inspanningen te leveren om die extra kilo’s kwijt te raken. Velen denken dat overmatig zweten tijdens de zomer ook helpt om sneller gewicht te verliezen,” zegt diëtist Garima Goyal.

Goyal suggereert manieren om gewicht te verliezen in hete zomers.

 1. Ga zwemmen
  Zwemmen is zowel leuk als ontspannend tijdens warm weer en helpt ook om gewicht te verliezen. Het is ook een geweldige aerobe oefening en het gewichtsverlies komt door de verhoogde hartslag.
 2. Zeg nee tegen gesuikerde dranken
  Mensen gaan vaak overboord met cola, vruchtensappen, citroenlimonades, siropen, enz. om de zomerhitte te bestrijden. Maar ze zijn een van de belangrijkste oorzaken van obesitas, vanwege de verborgen suiker die ze in grote hoeveelheden bevatten. Ze dehydrateren het lichaam en zorgen ervoor dat je extra calorieën opstapelt, zonder enige verzadiging te geven.
 3. Vergeet water niet
  In onze reis naar gewichtsverlies vergeten we vaak voldoende water te drinken. Het vochtverlies tijdens de zomer betekent ook dat je niet genoeg water in het systeem hebt om zijn werk te doen. Hierdoor kun je ook hongeriger worden als je dorst hebt. Dus drinken van water helpt en geeft ook verzadiging aan het lichaam, waardoor de inname van extra calorieën wordt voorkomen.
 4. Hoe meer je loopt, hoe meer je verbrandt
  Met moderne technologie die verschillende apps biedt om de afgelegde stappen bij te houden, is het tegenwoordig heel gemakkelijk om te weten hoeveel stappen je hebt gezet. Dit is een zeer goede aanpak om gewicht te verliezen. Kleine veranderingen in de levensstijl, zoals meer wandelen, vaak staan, kleine wandelingen per uur nemen, trappen beklimmen in plaats van liften, enz. kunnen je op de lange termijn helpen.
 5. Voeg een kom probiotica toe aan je maaltijd
  In de zomer kunnen maagproblemen soms voorkomen. Vergeet dus niet om een kom dahi of yoghurt aan je maaltijd toe te voegen. Dit bevordert de groei van goede bacteriën in de darm en houdt het lichaam ook koel.
 6. Mis nooit meloenen
  De zomer staat in het teken van watermeloenen en meloenen, die uiterst verfrissende en hydraterende vruchten zijn. Het eten ervan zorgt ervoor dat je je goed en verzadigd voelt. Ze bestaan grotendeels uit water, met weinig calorieën. Dit maakt ze ideaal in een dieet voor gewichtsverlies.
 7. Vul je bord met groenten
  Salades zijn verfrissend, bevatten weinig calorieën en zijn een ideale manier om gewicht te verliezen. In de zomer kun je zoveel salade eten als je wilt, omdat ze hydraterend aanvoelen om te consumeren. Het eten van komkommers en tomaten helpt niet alleen bij het lessen van de dorst en het verslaan van de hitte, maar bevordert ook gewichtsverlies door het toevoegen van veel vezels en verzadiging te bevorderen.

Bron: Hindustantimes