Hoe je suikercravings kunt verminderen

Een verstoring in de bloedglucosewaarden kan leiden tot een sterkere behoefte aan suiker. Dit kan het risico op verschillende ziektes, zoals hart- en vaatziektes vergroten. Hieronder enkele tips wat je kunt doen om je suikerbehoefte op een gezonde manier in te vullen.

  1. Pure chocolade: Voedingsdeskundigen raden aan een stuk pure chocolade te eten vanwege het lage suikergehalte en de antioxidanten die ontstekingen verminderen.
  2. Bessen: Frambozen, aardbeien en moerbeien zijn laag in suiker, rijk aan vezels en antioxidanten, wat kan helpen bij het bestrijden van suikercravings.
  3. Avocado: Rijk aan gezonde vetten en vezels, avocado kan je een vol en tevreden gevoel geven en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
  4. Noten: Een goede bron van eiwitten, vezels en gezonde vetten die helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
  5. Griekse yoghurt: Met een lage glycemische index en hoog eiwitgehalte kan Griekse yoghurt helpen bij het bevredigen van suikercravings.
  6. Zoete aardappelen: Complexe koolhydraten en vezels in zoete aardappelen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
  7. Kaneel: Helpt bij het reguleren van bloedglucosewaarden en voorkomt insulinepieken door zijn natuurlijke zoete smaak.
  8. Eieren: Eieren, rijk aan eiwitten, helpen de bloedglucosewaarden te reguleren en verminderen de behoefte aan snoep later op de dag.
  9. Kokosolie: Langzaam verteerbaar vanwege middellange vetzuren die voor directe energie worden gebruikt.
  10. Chiazaden: Rijk aan omega-3 vetzuren, vezels en plantaardige stoffen die helpen bij het beheersen van suikercravings en een langdurig vol gevoel geven.

Deze voedingsmiddelen kunnen een gezonde manier zijn om je suikerinname te beheersen en je te helpen bij het bereiken van een gebalanceerd dieet.