Gaan alcohol en afvallen samen?

16-05-2023

Gaan alcohol en afvallen samen?

Kunt u nog genieten van uw wijntje of biertje als u wilt afvallen ?

Het lijkt volgens wetenschappers en obesitasspecialisten is het niet raadzaam om alcohol te drinken tijdens het afvallen. Maar met deze 6 tips kun je toch drinken en afvallen. Ten eerste is het belangrijk om niet te drinken. Een glas wijn of een biertje per dag is al te veel. Drink bv alleen op de zaterdagavond.

Ten tweede kun je kiezen voor caloriearme alcoholische drankjes, zoals rum of wodka. Voeg water met prik of een smaakje toe om het drankje caloriearm te houden. Witte en rode wijn bevatten ongeveer 125 calorieën per glas en light bier bevat tussen de 60 en 100 calorieën. Als je iets chiquers wilt, dan bevat champagne ongeveer 95 calorieën per glas.

Ten derde, vermijd mixdrankjes en drankjes met meer dan één soort alcohol. Een Long Island Iced Tea bevat bijvoorbeeld al 240 calorieën en 20 gram koolhydraten, terwijl een margarita 275 calorieën en 36 gram koolhydraten bevat. Kies daarom voor eenvoudige caloriearme drankjes, zoals wodka soda met een beetje limoensap.

Ten vierde is het belangrijk om niet op een lege maag te drinken. Het hebben van voedsel in je maag vertraagt de opname van alcohol. Eet daarom een maaltijd met vezels en eiwitten voordat je gaat drinken. Dit zal ook voorkomen dat je honger krijgt na een paar drankjes, omdat het eten van voedsel de lever kan stimuleren om glucose vrij te maken in de bloedbaan.

De 5e is : kies om langzamer te drinken. Kies een drankje dat je langzaam kunt drinken om te voorkomen dat je te snel drinkt en te veel drinkt, vooral als je met vrienden bent.

Als laatste : wissel af met water. Drink je meer dan één of twee drankjes op een avond? Wissel af met water om langzamer te drinken en gehydrateerd te blijven. Dit verkleint de kans op een kater. Bruisend water kan ook helpen, omdat de bubbels een vol gevoel geven en je minder laat drinken. Maak zelf bruisend water met een SodaStream.

Kortom, het is mogelijk om te genieten van een drankje en toch af te vallen. Drink met mate, kies caloriearme opties, houd het simpel en drink niet op een lege maag. Eet ook genoeg en gezond voedsel om de opname van alcohol te bevorderen en te voorkomen dat je honger krijgt na het drinken.

Beter is natuurlijk om de drank helemaal te laten staan.

Bron: www.sante.nl