Gezonde manieren om gewicht te verliezen in de zomer

“Zodra de zomer nadert, worden mensen ongerust over het gewicht dat ze zijn aangekomen tijdens de gezellige wintermaanden en beginnen ze inspanningen te leveren om die extra kilo’s kwijt te raken. Veel mensen hebben het gevoel dat overmatig zweten tijdens de zomer ook helpt om sneller gewicht te verliezen”, zegt diëtiste Garima Goyal.

Goyal geeft advies over manieren om gewicht te verliezen in de hete zomer.

 1. Ga zwemmen
  Zwemmen is zowel leuk als ontspannend in het warme weer en helpt ook om gewicht te verliezen. Het is ook een geweldige aerobe oefening en het gewichtsverlies is te danken aan de verhoogde hartslag.
 2. Zeg nee tegen suikerhoudende dranken
  Mensen gaan vaak overboord met cola’s, vruchtensappen, citroenlimonades, siropen, enz. om de zomerhitte te bestrijden. Maar ze zijn een van de belangrijkste oorzaken van obesitas vanwege de verborgen suiker die erin zit, in grote hoeveelheden. Ze drogen het lichaam uit en zorgen ervoor dat je extra calorieën binnenkrijgt, zonder enige verzadiging.
 3. Drink veel water
  Tijdens onze reis naar gewichtsverlies vergeten we vaak voldoende water te drinken. Het vochtverlies tijdens de zomer betekent ook dat je niet genoeg water in je systeem hebt om zijn werk te doen. Je kunt ook meer honger hebben als je dorst hebt. Dus het drinken van water helpt niet alleen, maar geeft ook verzadiging aan het lichaam, en dit helpt om het innemen van extra calorieën te voorkomen.
 4. Hoe meer je loopt, hoe meer je verbrandt
  Met de moderne technologie die verschillende apps biedt om de afgelegde stappen bij te houden, is het nu vrij eenvoudig om te weten hoeveel stappen je hebt gezet. Dit is een zeer goede benadering om gewicht te verliezen. Kleine veranderingen in de levensstijl, zoals meer lopen, vaak staan, regelmatig kleine wandelingen maken, de trap nemen in plaats van de lift, enz. kunnen op de lange termijn helpen.
 5. Voeg een kom probiotica toe aan je maaltijd
  In de zomer kan het soms zijn tol eisen van de maag. Dus vergeet nooit een kom dahi of yoghurt aan je maaltijd toe te voegen. Dit bevordert de groei van goede bacteriën in de darmen en houdt het lichaam ook koel.
 6. Eet meloenen
  De zomer draait om watermeloenen en meloenen, die uiterst verfrissend en hydraterend zijn. Het eten ervan geeft je een goed gevoel en zorgt ook voor verzadiging. Ze bestaan voornamelijk uit water en bevatten weinig calorieën. Dit maakt ze ideaal in een gewichtsverliesplan.
 7. Vul je bord met groenten
  Salades zijn verfrissend, caloriearm en een ideale manier om gewicht te verliezen. In de zomer kun je zoveel salade eten als je wilt, omdat het hydraterend aanvoelt om ze te consumeren. Het eten van komkommers en tomaten helpt niet alleen om de dorst te lessen en de hitte te bestrijden, maar bevordert ook gewichtsverlies door het toevoegen van vezels en verzadiging.

Bron: Hindustantimes