Herman den Blijker valt 40 kilo af met Ozempic

Bekijk de video bij RTL Boulevard waar Herman den Blijker vertelt over hoe hij 40 kilo is afgevallen: Herman den Blijker 40 kilo afgevallen.

Herman den Blijker, de bekendste Nederlandse chef-kok, realiseerde toen hij meer dan 150 kilo woog dat er iets moest veranderen. Dit kwam na een confronterend gesprek met zijn zoon, Matz. Nadat Herman vroeg of Matz het erg vond een oudere vader te hebben, antwoordde zijn zoon dat hij hoopte 20 te zijn als Herman zou overlijden, in plaats van 40, zoals bij de ouders van zijn vriendjes. Deze opmerking raakte Herman diep en werd voor hem een wake-up call.

Herman begon met het gebruik van Ozempic, een medicijn dat helpt bij gewichtsverlies door de eetlust te remmen. Hierdoor viel hij snel veel kilo’s af en merkte hij tot zijn verbazing dat hij niet meer constant aan eten dacht. Dit was een vreemde gewaarwording voor een chef-kok. Hoewel het gewichtsverlies succesvol was en hij zich fysiek veel beter voelde, bracht het ook een nadeel met zich mee: mensen herkenden hem niet meer door zijn veranderde uiterlijk.

Bron: RTL Boulevard