Koolhydraatarme blueberry muffins recept

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Neem het ovenrooster eruit en plaats de siliconen muffinvorm erop. Als je een muffinvorm van een ander materiaal gebruikt, moet je deze eerst licht invetten.
  2. Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt, slagroom en een snufje zout tot je een gelijkmatig mengsel hebt. Voeg vervolgens het amandelmeel, erythritol, whey eiwitpoeder, bakpoeder en vanillepoeder toe en zorg ervoor dat er geen klontjes meer zijn.
  3. Combineer nu het natte mengsel en het droge mengsel uit stap 2 en meng alles goed door elkaar tot je een consistent beslag hebt. Het beslag hoort enigszins dik te zijn, maar niet te dik. Voeg indien nodig een klein beetje water toe als het te dik is.
  4. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe en vouw je ze voorzichtig door het beslag. Je kunt er eventueel een paar apart houden om als topping te gebruiken. Als je diepvries blauwe bessen gebruikt, is het raadzaam om ze eerst te laten ontdooien en het overtollige vocht af te gieten.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over 12 muffinvormpjes en plaats ze in de voorverwarmde oven. Bak ze gedurende 25 tot 35 minuten.

Voedingswaarden per muffin

  • Kcal 164
  • Koolhydraten 2.1 gram
  • Vetten 12.7 gram
  • Eiwitten 9.1 gram
  • Vezels 1.9 gram

Bewaar de muffins 2 tot 3 dagen in een afgesloten bak buiten de koelkast, 8 tot 10 dagen in de koelkast en ze kunnen ook enkele maanden worden ingevroren.

Bron: Koolhydraatarmdieet

Ingrediënten voor 12 muffins:
– 200 gram amandelmeel
– 100 gram erythritol
– 150 gram Griekse yoghurt
– 75 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
– 40 gram whey eiwitpoeder naturel
– 25 ml slagroom
– 3 eieren
– 2 theelepels bakpoeder extra
– 1 mespuntje vanillepoeder
– Snuf zout