Nieuw beschikbaar: Mounjaro leverbaar in augustus

In augustus is Mounjaro leverbaar voor de Nederlandse markt, bij Elysee en StopOvergewicht, naast de reeds beschikbare Ozempic en Wegovy.

Mounjaro vs. Ozempic/Wegovy
Het belangrijkste verschil tussen Mounjaro en de andere medicijnen is de actieve stof. Mounjaro bevat tirzepatide, terwijl Ozempic en Wegovy semaglutide bevatten. Tirzepatide, een duale incretine agonist, werkt zowel op de GLP-1 als de GIP receptoren, wat bijdraagt aan een grotere effectiviteit in gewichtsverlies in vergelijking met semaglutide, dat alleen op GLP-1 receptoren werkt.

Waarom kiezen voor Mounjaro?
Studies hebben aangetoond dat tirzepatide significant effectiever is in het bevorderen van gewichtsverlies. In de SURMOUNT-1 trial verloren deelnemers gemiddeld 17,8% van hun lichaamsgewicht bij gebruik van tirzepatide, vergeleken met 12,4% bij semaglutide in de STEP-1 trial​ (Diabetes Journals)​​ (Drugs.com)​​ (Bariatric Center CO)​.

Prijsverschil
Mounjaro is effectiever dan Wegovy, maar ook duurder. We raden aan om alle opties te overwegen en de beste keuze te maken voor uw behoeften en budget.

Interesse?
Heb je interesse in Mounjaro of wil je weten welke optie het beste bij jou past?
Plan een gratis adviesgesprek of neem direct contact op +31 858 200 200.