Oefeningen die veel calorieën verbranden

Er zijn vijf eenvoudige oefeningen die je kunt doen om veel calorieën te verbranden. Het is belangrijk om te onthouden dat het verbranden van calorieën niet automatisch betekent dat je gewicht verliest. Om af te vallen moet je minder calorieën eten dan je verbrandt. Het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens een oefening hangt niet alleen af van de oefening zelf, maar ook van je lichaamsgewicht, leeftijd en geslacht. De opgegeven cijfers kunnen dus afwijken van de werkelijke calorieverbranding.

Kettlebell swings – 200 kcal per 10 minuten
De hoeveelheid calorieën die je verbrandt met deze oefening hangt af van het aantal herhalingen en het gewicht van de kettlebell. Gemiddeld verbrand je ongeveer 200 kcal in 10 minuten.

Touwtjespringen – 161 kcal per 10 minuten
Veel boksers en andere atleten zweren bij touwtjespringen. De oefening is goed voor de oog-handcoördinatie, dient als goede warming-up, is eenvoudig uit te voeren en je verbrandt er veel calorieën mee. Bij 10 minuten touwtjespringen verbrand je ongeveer 161 kcal. Zorg ervoor dat de rotatie van het touw uit je polsen komt en niet uit je armen. Houd je armen dicht bij je lichaam en beweeg je onderarmen en schouders niet. Probeer voornamelijk te springen op je voorvoeten en gebruik je kuiten.

Burpees – 120 kcal per 10 minuten
Burpees zijn populair in de fitnesswereld. De oefening is goed voor de conditie en traint verschillende spiergroepen. De hoeveelheid calorieën die je verbrandt hangt af van hoe snel en goed je de oefening uitvoert. Gemiddeld verbrand je ongeveer 120 kcal per 10 minuten.

Jumping jacks – 100 kcal per 10 minuten
Een jumping jack is een eenvoudige oefening die eigenlijk iedereen wel kent. Jumping jacks kunnen een onderdeel zijn van jouw training, maar fungeren ook goed als warming-up. Met jumping jacks verbrandt je al gauw 100 kcal per 10 minuten.

Fietsen – 80-140 kcal per 10 minuten
Fietsen is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een geweldige manier om calorieën te verbranden. De hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens het fietsen hangt af van verschillende factoren, zoals je snelheid en gewicht. Over het algemeen verbrand je tussen de 80 en 140 kcal per 10 minuten fietsen.

Bron: Manners