Varkenshaas uit de oven met champignonsaus

Recept

Bereiding
Laat de varkenshaasjes minimaal een half uur op kamertemperatuur komen. Snijd de sjalotjes in stukjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelenmix in plakjes en hak de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Boen de krieltjes schoon onder de kraan en snijd doormidden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet beide Tala Roasting braadsledes lichtjes in met een beetje olie. Kook de krieltjes 5 minuten in zo weinig mogelijk water, giet af en laat de aardappels even droog stomen zonder deksel. Doe de krieltjes in de ovenschaal, giet er 2 – 3 eetlepels olijfolie over en bestrooi met zeezout.

Bak de varkenshaasjes om en om goudbruin in een koekenpan met olie. Haal het vlees uit de pan. Gebruik dezelfde pan van het vlees, voeg eventueel meer olie toe. Bak de sjalotjes en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gesneden paddenstoelen toe, totdat ze bruin kleuren. Blus af met een lepel balsamico azijn. Voeg de slagroom en ¾ van het kruidenmengsel toe en laat een paar minuten pruttelen, totdat de saus iets dikker is.

Smeer de varkenshaasjes in met pesto, leg de plakjes pancetta op het vlees, vouw eromheen en leg deze in de ingevette Tala braadslede. Giet de champignon roomsaus eromheen.

Zet de braadsledes met de varkenshaas en krieltjes naast elkaar in het midden van de oven voor 20 minuten. Heb je een kernthermometer, dan kun je de volgende temperaturen aanhouden: 60-63 graden rosé en bij 70 graden is varkenshaas gaar. Bestrooi de varkenshaas uit de oven met het restant kruiden.

Bron: Lekkeretenmetlinda

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 culinaire varkenshaasjes 360 gram per stuk
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 400 gram pasta paddenstoelenmix 2 verpakkingen
– olie
– 2 flinke theelepels pesto
– 8 plakken pancetta
– 1 eetlepel balsamico azijn
– 250 ml slagroom
Voor erbij:
– 500 gram krieltjes
– 2 eetlepels olijfolie
– snufje zeezout