Semaglutide doseringen: een doorbraak in de behandeling van obesitas

In een recent onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Obesity, hebben onderzoekers de effectiviteit van semaglutide doseringen tussen 0,25 en 2,4 mg beoordeeld bij mensen met overgewicht of obesitas gedurende maximaal één jaar.

Obesitas treft wereldwijd ongeveer 650 miljoen volwassenen, wat heeft geleid tot een toename van de last van gerelateerde comorbiditeiten, resulterend in aanzienlijke morbiditeit en mortaliteit.

Anti-obesitas medicatie (AOM) in combinatie met levensstijlaanpassingen hebben consequent betere resultaten in gewichtsverlies laten zien dan alleen op levensstijl gerichte interventies.

Het huidige retrospectieve onderzoek werd uitgevoerd in alle Mayo Clinic Ziekenhuizen in Florida, Minnesota en Arizona in de Verenigde Staten onder patiënten met een BMI ≥ 27 kg/m2 die wekelijks subcutane semaglutide-injecties kregen voorgeschreven tussen 1 januari 2021 en 15 januari 2023, voor gewichtsverlies.

Gegevensverzameling omvatte gewicht, laboratoriumresultaten en het aantal bezoeken aan bariatrische psychologen/diëtisten.

In totaal ontvingen 1.023 patiënten semaglutide voorschriften voor obesitas. Deze analyse omvatte echter 304 patiënten, waarvan 73% vrouw was en 93% van blanke etniciteit.

Patiënten behaalden een totaal gewichtsverlies van 5,7% na drie maanden, 9,7% na zes maanden, 12,7% na negen maanden en 13,4% na twaalf maanden, waarbij 22% van de patiënten een gewichtsverlies van ≥20% behaalde.

In het algemeen resulteerde de toediening van semaglutide in aanzienlijke verbeteringen in obesitas-, metabole- en CVD-risicoresultaten bij obese patiënten in een klinische setting.

Bron: News Medical