Afslankmiddel Semaglutide is effectiever dan alleen diëten en lichaamsbeweging

25-01-2023

Blijkbaar is afvallen niet alleen wilskracht

Een rapport van Insider vertelt ons dat semaglutide, van orgine een type 2-diabetesmedicijn, nu helpt om de misvatting te weerleggen dat gewichtsverlies alles te maken heeft met wilskracht. Patiënten vallen duidelijk meer af met dit medicijn dan met dieten of meer sporten aldus Insider.

Het verhaal van Insider gaat over Cora Moyer, een patiënt die al jaren verschillende dieet- en bewegingsprogramma’s volgt, maar zonder resultaat. Ze probeerde een voorgeschreven medicijn genaamd Semaglutide. Nadat ze dit medicijn consequent had gebruikt, zag Moyer de resultaten die ze al lang had verwacht.

Cora beweert dat het gebruik van Semaglutide haar hielp om “neutraal” te worden over eten en zich te verzoenen met tientallen jaren van schuldgevoelens en schaamte over haar eetgewoonten en gewicht.

Op basis van gezondheidsinformatieportalen van de overheid wordt Semaglutide-injectie gebruikt bij volwassenen met diabetes type 2, gecombineerd met een dieet en lichaamsbeweging, om de bloedsuikerspiegel te reguleren wanneer andere geneesmiddelen de suikerspiegel niet goed genoeg kunnen beheersen.

Patiënten die met Insider spraken, verklaarden dat het gebruik van het medicijn de resultaten opleverde die ze al lang hadden verwacht. Afvallen met Semaglutide geeft je het noodzakelijke zetje in rug om je leefstijl te veranderen zodat je op gewicht blijft. Je relatie met eten wordt een gezonde relatie.

Bron: BusinessInsider