Top 5 fruit en groenten voor gewichtsverlies

11-01-2023

Door meer groenten en fruit te eten, kunt u uw gewichtsdoelen bereiken.

1.      Citrusvrucht

Citrusvruchten, waaronder sinaasappels, grapefruit, citroenen en limoenen, zijn enkele van de beste vruchten om af te vallen.

In de Nutrients-studie ontdekten onderzoekers dat citrusvruchten zoals grapefruit tot de meest effectieve voedingsmiddelen behoorden om de body mass index (BMI) van deelnemers te verlagen. “Grapefruit kan helpen bij het afvallen, omdat het relatief weinig calorieën bevat en veel vezels bevat, waardoor je je na het eten vol en tevreden kunt voelen”, zegt Best. “Grapefruit bevat ook een verbinding genaamd naringenin, waarvan is aangetoond dat het anti-obesitaseffecten heeft in dierstudies.”

2.      Bessen

Een andere grote kanshebber voor het verlagen van de BMI waren bessen, volgens de Nutrients-studie. Met name bosbessen worden in verband gebracht met minder gewichtstoename en een verminderd risico op obesitas en diabetes type 2. “Bosbessen zijn een caloriearm, vezelrijk voedsel dat kan helpen bij het afvallen door je te helpen je verzadigd en tevreden te voelen na het eten. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de algehele gezondheid”, legt Best uit.

3.      Kruisbloemige groenten

Kruisbloemige groenten, zoals broccoli, bloemkool, boerenkool en spruitjes, zijn voedingskrachtpatsers die talloze gezondheidsvoordelen bieden. Hoewel ze vooral bekend staan ​​om hun voordelen bij het voorkomen van kanker, zijn ze ook een uitstekend voedsel om te helpen bij het afvallen, omdat ze weinig calorieën bevatten, veel vezels bevatten en voedzaam zijn.

4.      Avocado

Hoewel avocado’s calorierijk zijn vanwege hun hoge vetgehalte (vetten leveren negen calorieën per gram, in tegenstelling tot vier calorieën per gram uit eiwitten en koolhydraten), zijn ze fantastisch voedsel om u te helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Volgens de Adventist Health Study, een groot cohortonderzoek onder meer dan 55.400 mensen, verminderde avocadoconsumptie het risico op overgewicht of obesitas met 15 procent bij veel avocadoconsumenten en 7 procent bij weinig avocadoconsumenten, in vergelijking met degenen die zich onthielden van deze heerlijke en voedzame vrucht.

5.      Aardappelen

Aardappelen krijgen vaak een slechte reputatie omdat ze een koolhydraatrijk voedsel zijn dat geen goed doet voor gewichtsverlies. Deze onterechte aanname is echter verre van waar. Aardappelen zitten boordevol voedingsstoffen, gezonde koolhydraten en vezels, waardoor ze een gezonde aanvulling zijn op elk maaltijdplan voor gewichtsverlies. Uit de resultaten van een studie uit 2021, gepubliceerd in Nutrients, bleek zelfs dat de consumptie van aardappelen verband hield met een betere voedingskwaliteit, een hogere opname van voedingsstoffen en een verbeterde toereikendheid van voedingsstoffen.

Bron: Eatthis