Veiligheidstips voor het kopen van afslankmedicijnen

Oplichters zijn helaas nog steeds actief met de verkoop van nepvarianten van afslankmedicijnen zoals Ozempic en Wegovy. Deze medicijnen zijn zeer effectief en gewild. Momenteel zijn de medicijnen moeilijk te verkrijgen vanwege tekorten. Daarom maken oplichters hier misbruik van door deze medicijnen online zonder recept aan te bieden. Ze nemen geld aan en leveren nepmedicijnen of helemaal niets.

Van januari tot april 2024 vond McAfee (een bedrijf dat gespecialiseerd is in antivirussoftware en ook identiteitsdiefstalbescherming en VPN-diensten voor online privacy biedt) bijna 177.000 nepmails en 449 nepwebsites die Ozempic en Wegovy aanboden. Nepaanbiedingen namen met bijna 200% toe vergeleken met de voorgaande drie maanden. Oplichters maakten ook nepprofielen op Facebook en plaatsten honderden valse aanbiedingen op Craigslist.

Oplichters richten zich vaak op mensen die geen recept kunnen krijgen of het medicijn is in hun land nog niet beschikbaar. Ze gebruiken persoonlijke informatie om slachtoffers te lokken via e-mails of advertenties op vertrouwde websites. Oplichters doen zich voor als artsen of apothekers uit het buitenland, bieden de medicijnen zonder recept aan en accepteren ongebruikelijke betaalmethoden zoals Bitcoin.

McAfee waarschuwt dat sommige oplichters je geld nemen en verdwijnen, terwijl anderen nep-injectiepennen sturen. Deze namaakmedicijnen vormen ernstige gezondheidsrisico’s.

Als je het slachtoffer bent van oplichting, meld dit dan aan de autoriteiten en het sociale netwerk waar de oplichting plaatsvond. Als je met een creditcard of PayPal hebt betaald, neem contact met hen op voor een terugbetaling.

Om oplichting te voorkomen adviseren we om deze medicijnen alleen op recept en onder medisch toezicht aan te schaffen. Wees voorzichtig met grote kortingen, overdreven positieve recensies en dringende aanbiedingen.

Neem contact op met Elysee om afslankmedicijnen op een betrouwbare manier aan te schaffen.

 

Bron: Seattle Times