De vraag naar Ozempic blijft hoog

13-12-2022

Het Ozempic-afvalmedicijn is de merknaam voor semaglutide dat op de Europese markt ook wordt voorgeschreven voor gewichtsverlies blijft ongekend populair. Ozempic is een wekelijks injecteerbaar insuline-regulerend medicijn dat is ontwikkeld door de Deense farmaceutische gigant Novo Nordisk.

Al toen het medicijn 10 jaar geleden op de markt kwam, ontdekten wetenschappers dat het gebruik van Ozempic tot aanzienlijk gewichtsverlies leidde. Naast de insuline bevorderende effecten vertraagt ​​semaglutide namelijk de spijsvertering, zodat patiënten na het eten langer een vol gevoel hebben. Ook verbetert het de insuline secretie.

Bij Novo Nordisk nam dit jaar de vraag enorm toe. Dit ná dat het optreden van Kim Kardashian bij het Met Gala de suggestie deed dat haar slanke lijn te danken was aan het nieuwe afvalmedicijn Ozempic. ‘Het is inderdaad zo dat we alleen sinds dit jaar de leveringsproblemen ervaren”volgens Novo Nordisk. Verwacht wordt dat dit zeker nog een tijdje gaat duren. De introductie van het afvalmedicijn Wegovy (tegen obesitas) op de Europesche markt is ook verschoven naar eind 2023.