Waarom is soep gezond?

Voedingsdeskundige Camella Bot legt uit waarom soep goed is voor je gezondheid. Soep wordt gemaakt van groenten, die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Hoewel er vitamines verloren gaan tijdens het koken, is dit geen reden tot zorgen. Het belangrijkste is om groenten op een manier te bereiden die je lekker vindt. Koken, grillen, wokken en stomen zijn goede bereidingsmethoden.

Een van de redenen waarom soep gezond is, heeft te maken met de vitamines die tijdens het koken in het water achterblijven. Het kookvocht vormt de basis van de soep en bevat nog steeds waardevolle voedingsstoffen. Door het eten van soep krijg je dus nog steeds deze essentiële vitamines binnen.

Naast de voedingswaarde van groenten heeft soep nog een ander voordeel, namelijk het feit dat het een vloeibaar gerecht is. Dit maakt het gemakkelijk verteerbaar. Bovendien kan de warme vloeistof verzachtend werken bij keelpijn en verkoudheid. Daarnaast helpt de aanwezigheid van vocht in de soep je gehydrateerd te blijven.

Naast deze gezondheidsvoordelen kan soep ook een gunstig effect hebben op gewichtsverlies. Soep heeft over het algemeen een lage energetische dichtheid, wat betekent dat het relatief weinig calorieën bevat in verhouding tot het volume. Door een kom soep te eten, kun je dus een grote hoeveelheid voedsel binnenkrijgen met minder calorieën. Dit kan helpen om een verzadigd gevoel te krijgen en overmatige calorie-inname te voorkomen, wat gunstig kan zijn bij het afvallen.”

Bron: Metronieuws