Wegovy fors duurder dan Ozempic

Fabrikant Novo Nordisk heeft de prijs hoger ingesteld van Wegovy.

Wegovy en Ozempic, beiden medicijnen ontwikkeld door famaceut Novo Nordisk uit Denmarken, hebben een vergelijkbare werkzame stof, semaglutide, maar worden gebruikt voor verschillende doeleinden en in verschillende doseringen. Dit draagt bij aan de forse prijsverschillen tussen deze twee medicijnen.

Wegovy is specifiek goedgekeurd voor gewichtsbeheersing en wordt gebruikt in hogere doseringen dan Ozempic, dat primair is ontworpen voor de behandeling van type 2 diabetes. De hogere dosering van Wegovy is een van de redenen waarom het duurder is; het vereist meer van de actieve ingrediënten en er is uitgebreider klinisch onderzoek gedaan om de effectiviteit en veiligheid bij deze hogere dosis aan te tonen.

De prijsstelling van farmaceutische producten vaak complex en beïnvloed door factoren zoals onderzoek- en ontwikkelingskosten, productieprocessen, regelgevende goedkeuringen, patenten, en marketingstrategieën. Soms worden nieuwe of gespecialiseerde medicijnen hoger geprijsd om de initiële investeringen in ontwikkeling en klinische proeven terug te verdienen.

Samenvattend, hoewel Wegovy en Ozempic vergelijkbare werkzame stoffen hebben, leiden verschillen in dosering, doelmarkt, en de complexiteit van farmaceutische prijsstelling tot de hogere kosten van Wegovy in vergelijking met Ozempic.

Ontvang Wegovy-updates

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen