Zomerse buiten workout

Met de zomer in aantocht is dit het ideale moment om van het mooie weer te genieten en tegelijkertijd te werken aan het bereiken van je gewichtsverliesdoelen. In dit artikel delen we een volledige zomerse buiten workout die je kan helpen bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelen.

  1. Warming-up met een joggen of wandelen

Begin je buiten workout met een goede warming-up om je spieren op te warmen en je hartslag te verhogen. Ga voor een stevige jog of een energieke wandeling van 5 tot 10 minuten. Dit zal je lichaam voorbereiden op de komende oefeningen.

  1. High-intensity interval training (HIIT)

HIIT is een effectieve manier om calorieën te verbranden en je stofwisseling te stimuleren. Kies een open ruimte waar je voldoende ruimte hebt om te bewegen. Voer bijvoorbeeld de volgende oefeningen uit in intervalvorm: sprint gedurende 30 seconden, gevolgd door 30 seconden rust of lichte activiteit zoals wandelen of joggen. Herhaal dit circuit 5 tot 10 keer, afhankelijk van je conditieniveau.

  1. Bodyweight oefeningen

Maak gebruik van je eigen lichaamsgewicht om kracht en spieruithoudingsvermogen op te bouwen. Voer oefeningen uit zoals squats, lunges, push-ups, planken en burpees. Doe elke oefening gedurende 10 tot 15 herhalingen en voer 3 tot 4 sets uit. Neem korte rustpauzes tussen elke set.

  1. Cardio met springtouw

Pak een springtouw en voeg wat cardio toe aan je workout. Springtouwen is een geweldige manier om je hartslag te verhogen en calorieën te verbranden. Doe dit gedurende 5 tot 10 minuten, waarbij je afwisselt tussen verschillende snelheden en sprongstijlen.

  1. Circuittraining met parkbankjes

Zoek een park met bankjes en gebruik ze voor een circuittraining. Doe step-ups op het bankje, tricep dips en push-ups met je handen op het bankje. Voer elke oefening gedurende 10 tot 15 herhalingen uit en ga door met het circuit voor 2 tot 3 rondes.

  1. Cooling-down met stretchoefeningen

Eindig je workout met een cooling-down en stretchoefeningen om je spieren te ontspannen en het herstel te bevorderen. Doe wat rustige stretching voor je benen, armen, rug en core.

Onthoud dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren en je workout aan te passen aan je eigen fitnessniveau. Vergeet niet om voldoende water te drinken en jezelf te beschermen tegen de zon door zonnebrandcrème te gebruiken