Ozempic Ervaringen

De impact van Semaglutide op gewichtsverlies

*informatie is gebaseerd op een artikel uit Vox
Is medisch afvallen iets voor mij? Doe de test

Ozempic zorgt voor aanzienlijke veranderingen bij mensen die kampen met overgewicht. Bovendien maakt het medicijn het verschil en biedt het hoop voor velen. Wat maak dit medicijn, met de werkzame stof Semaglutide, zo effectief bij het realiseren van gewichtsverlies?

Juneja deelt haar Ozempic ervaringen

Ook Juneja is positief verrast door de werking van het geneesmiddel. ‘’Ik merkte dat het plotseling gemakkelijker was om minder calorieën te consumeren. Mijn honger verminderde en ik zat veel sneller vol als ik at. Als gevolg begon mijn gewicht af te nemen – ongeveer 1 kilo per week. Na vijf maanden was ik al 20 kilo afgevallen.’’

Ozempic met Semaglutide, een GLP-1 receptorganist

Dr. Daniel Drucker is wetenschapper en endocrinoloog aan de Universiteit van Toronto. Hij benadrukt dat Ozempic oorspronkelijk niet ontwikkeld is voor gewichtsverlies, maar voor de behandeling van type 2 diabetes. Tijdens klinische proeven met GLP-1 medicijnen viel op dat patiënten gewicht begonnen te verliezen. Deze bevinding wekte grote belangstelling op in de mogelijke invloed van Ozempic op gewichtsverlies.

Ik wil een gratis adviesgesprek

Werking van Semaglutide

Onderzoekers hebben nog geen volledig begrip van de exacte werking van de medicijnen. Ze vermoeden namelijk dat het te maken heeft met het nabootsen van hormonen en hun impact op de hersenen. Het medicijn activeert GLP-1 receptoren in het lichaam. GLP-1, geproduceerd in de darmen, komt vooral vrij tijdens de maaltijd. Het stimuleert de alvleesklier om meer insuline aan te maken, verlaagt de bloedsuikerspiegel en zendt een signaal naar de hersenen van verzadiging, wat resulteert in een verminderde eetlust.

Ozempic ervaringen: Is het veilig?

Studies tonen aan dat medicijnen met Semaglutide, zoals Ozempic, veilig zijn. Er is meer dan tien jaar aan veiligheidsgegevens en decennia van onderzoek over dieren en mensen. Deze bieden een goed begrip van veiligheid van deze medicijnen.

Bovendien heeft het medicijn geleid tot aanzienlijk gewichtsverlies in klinische studies. Patiënten verloren tot 20% van hun lichaamsgewicht. Daarnaast werden significante verbeteringen opgemerkt. Zowel in glucose- als insulinespiegels. Tevens werd er verlaging van de bloeddruk vastgesteld. Toekomstige GLP-1-gebasseerde obesitasmedicijnen lijken veelbelovend.

Levensveranderende ervaring met Ozempic

Juneja deelt. ‘’Gastro-intestinale bijwerkingen, zoals misselijkheid en diarree, komen normaal veel voor. Toch had ik hier in de eerste vier maanden geen last van. Het ging steeds beter met mij: Mijn rugpijn verdween en ik kon me gemakkelijker bewegen. Bovendien bracht het gewichtsverlies onverwachte mentale voordelen met zich mee. Het traject heeft mijn perceptie over mijn lichaam veranderd en verminderde de gevoelens van schaamte.’’

‘’Vroeger dacht ik dat mijn gewichtsproblemen mijn eigen schuld waren. Ook gezien de veranderingen in mijn levensstijl,’’ zegt ze. ‘’Nu begrijp ik dat hormonen een grote rol spelen. Door het gebruik van de medicatie begon ik me iets te realiseren. Verrek, ik hoef me hier niet schuldig over te voelen of er enorm door aangedaan te zijn. Uiteindelijk viel de last van schuld en schaamte van mijn schouders af.”

Elysee Life programma's.

Ontdek hoe jij gewichtsreductie kunt realiseren

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Vereisten en Startprocedure

Er zijn bepaalde eisen verbonden aan het gebruik van de medische injecties. Personen met een BMI ≥ 27 en tenminste één gewichtsgerelateerde aandoening of een BMI ≥ 30 komen in aanmerking voor het medicijn. De injecties maken deel uit van de behandeling bij Elysee. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de behandeling? Doe dan de BMI-calculator. 

Om te starten met de behandeling maakt u een afspraak voor een consult. Deze afspraak is met de arts van Elysee. Dit consult is van essentieel belang om je gezondheidssituatie te bespreken. We bespreken eventuele vragen en stellen een behandelplan op die het beste bij jou past.

Maak een afspraak

Gemiddeld zijn Elysee deelnemers bij de start 18 kilo te zwaar

Alle deelnemers worden bij de start van het traject gewogen. Bij aanvang is hun gemiddelde BMI 34.6. Hieruit blijkt dat de deelnemers gemiddeld 18 kilo moeten afvallen. Dit zorgt ervoor dat hun BMI onder de 25 komt. [bron Elysee]

Ervaringsonderzoek

1 kilo per week afvallen

De eerste onderzoeken onder de deelnemers van Elysee in Nederland tonen positieve vooruitzichten. Uit het onderzoek bleek namelijk een gemiddelde gewichtsafname van 1 kilo per week mogelijk. En dat allemaal in de eerste twee maanden van de behandeling. [bron Elysee].

Ontvang Ozempic-updates

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen