Hoe werkt Semaglutide (Ozempic) om gewicht te verliezen en hoe het kan helpen bij het verbeteren van de bloedsuikerbalans?

25-01-2023

Afvallen kan een uitdaging zijn, vooral voor mensen met obesitas of overgewicht en mensen met type 2 diabetes. Gelukkig zijn er medicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van gewicht, zoals GLP-1 receptor agonisten zoals Semaglutide (de werkzame stof in Ozempic).

Semaglutide is een GLP-1 receptor agonist, wat betekent dat het dezelfde werking heeft als het lichaamseigen GLP-1 hormoon. GLP-1 hormoon helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van hongergevoel. Semaglutide werkt door de hoeveelheid GLP-1 in het lichaam te verhogen. Dit kan helpen bij het verminderen van hongergevoel en het verhogen van het gevoel van verzadiging. Hierdoor kan het makkelijker zijn om minder te eten en dus calorieën te besparen.

Daarnaast kan Semaglutide ook helpen bij het verminderen van insulineresistentie, een belangrijke oorzaak van type 2 diabetes. Het medicijn kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid suiker in het bloed, wat kan leiden tot een verbetering van de bloedsuikerbalans. Dit is belangrijk voor mensen met type 2 diabetes, omdat een onbalans in de bloedsuiker kan leiden tot complicaties zoals hart- en vaatziekten en nierschade.

Semaglutide wordt gegeven als injectie onder de huid, meestal eenmaal per week. Het is belangrijk om te onthouden dat afvallen met Semaglutide vereist dat je ook een gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging volgt. Bovendien, het is belangrijk om altijd een (Elysee) arts te raadplegen voordat u begint met een nieuwe behandeling.

Samenvattend: Semaglutide (Ozempic) werkt door het verhogen van de hoeveelheid GLP-1 in het lichaam, wat kan helpen bij het verminderen van hongergevoel en het verhogen van het gevoel van verzadiging, en verminderen van insulineresistentie. Het is een injectie die onder de huid wordt gegeven en moet gecombineerd worden met een gezonde levensstijl om zeer effectief te zijn.