Hulp bij afvallen

Welke mogelijkheden helpen mij afvallen?

Kan afvallen met medicatie mij helpen? Doe de test

Verschillende opties voor professionele hulp bij afvallen

Het nastreven van een gezond gewicht en een vitaal leven is voor velen een belangrijke levensmissie. Het bereiken van een gezond gewicht gaat echter verder dan alleen het verbeteren van het uiterlijk; het is een cruciale stap naar het verminderen van het risico op chronische aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en gewrichtsproblemen. Maar hoe bereiken we deze doelen te midden van de overvloed aan informatie en tegenstrijdige adviezen over afvallen? Het vinden van de juiste aanpak die past bij onze unieke behoeften en levensstijl kan een uitdaging zijn. Dit benadrukt het belang van een persoonlijke aanpak en professionele begeleiding bij het nastreven van gewichtsverlies.

Wie kan mij helpen bij afvallen?

Het bereiken en behouden van een gezond gewicht vereist een multidisciplinaire aanpak. Gelukkig zijn er verschillende professionals die kunnen helpen bij het afvallen, waaronder voedingsdeskundigen, personal trainers, psychologen en medische professionals zoals huisartsen en endocrinologen. Deze experts kunnen gepersonaliseerde adviezen en begeleiding bieden op basis van jouw specifieke behoeften, doelen en gezondheidstoestand. Elysee biedt ook deskundige begeleiding en programma’s op maat om je te helpen je gewichtsverliesdoelen te bereiken en een gezondere levensstijl te creëren.

Ik wil een gratis adviesgesprek

Wat is overgewicht?

Overgewicht wordt niet alleen bepaald door het uiterlijk, maar heeft ook ernstige gevolgen voor onze gezondheid en levenskwaliteit. Het wordt gekenmerkt door overtollig lichaamsvet en kan leiden tot een verhoogd risico op een scala aan gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes type 2, beroerte en bepaalde vormen van kanker. Het BMI (Body Mass Index) wordt vaak gebruikt als een maatstaf voor overgewicht. Een BMI van 25 tot 29,9 wordt beschouwd als overgewicht, terwijl een BMI van 30 of hoger wordt beschouwd als obesitas. Het begrijpen van overgewicht als een medische aandoening is essentieel voor het nemen van effectieve stappen naar een gezondere levensstijl.

Past Elysee bij mij?

Oorzaken van overgewicht

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan overgewicht, zoals genetica, eetgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging, stress en medische aandoeningen. Tijdens de overgang ervaren vrouwen hormonale veranderingen, waaronder een afname van oestrogeen, die het metabolisme vertragen en gewichtstoename kunnen bevorderen. Het begrijpen van deze verschillende oorzaken, inclusief de invloed van de overgang, is cruciaal voor het ontwikkelen van gepersonaliseerde strategieën voor gewichtsverlies die duurzame resultaten opleveren.

Gemiddeld zijn Elysee deelnemers bij de start 18 kilo te zwaar

Alle deelnemers worden bij de start van het traject gewogen. Bij aanvang is hun gemiddelde BMI 34.6. Hieruit blijkt dat de deelnemers gemiddeld 18 kilo moeten afvallen. Dit zorgt ervoor dat hun BMI onder de 25 komt. [Bron Elysee]

Ervaringsonderzoek

1 kilo per week afvallen

De eerste Ozempic ervaringen onder de deelnemers van Elysee in Nederland tonen positieve vooruitzichten. Een gemiddelde gewichtsafname van 1 kilo per week bleek mogelijk. En dat allemaal in de eerste twee maanden van de behandeling. [Bron Elysee]

Professionele hulp bij afvallen met Elysee

Bij Elysee bieden we professionele hulp bij afvallen, waaronder programma’s met injecties die kunnen helpen bij het stimuleren van gewichtsverlies. Ons deskundige medische team zal je begeleiden door het proces en je ondersteunen bij het bereiken van jouw gewichtsverliesdoelen. Onze programma’s met injecties zijn ontworpen om te helpen bij het verminderen van honger, het verhogen van metabolisme, wat kan resulteren in snellere en langdurige resultaten. We geloven in een geïntegreerde aanpak waarbij medicatie wordt gecombineerd met voedingsadvies, lichaamsbeweging en gedragsverandering om een gezond gewicht te bereiken en te behouden op de lange termijn.

Ik wil beginnen met medisch afvallen

Elysee Life programma's.

Ontdek hoe jij gewichtsreductie kunt realiseren

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Medicijnen tegen overgewicht

Hoewel medicijnen een rol kunnen spelen bij afvallen, moeten ze worden beschouwd als een aanvulling op een gezonde levensstijl, inclusief dieet en lichaamsbeweging. Onze medische professionals kunnen je adviseren over de mogelijke opties en hun potentiële bijwerkingen. Als onderdeel van onze benadering kunnen obesitasmedicijnen worden overwogen voor mensen met ernstig overgewicht of obesitas die moeite hebben om gewicht te verliezen met dieet en lichaamsbeweging alleen. Het gebruik van medicatie moet echter altijd worden besproken met een arts en mag alleen worden overwogen als onderdeel van een uitgebreid behandelplan.

Hoe gezonde voeding helpt bij afvallen

Een gebalanceerd voedingspatroon speelt een cruciale rol bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Gezonde voeding voorziet ons niet alleen van energie, maar ook van essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels, die allemaal belangrijk zijn voor een optimaal functionerend lichaam. Bij het streven naar gewichtsverlies is het kiezen van de juiste voedingsmiddelen van groot belang. Door te focussen op volwaardige voedingsmiddelen zoals volle granen, magere eiwitten, groenten, fruit en gezonde vetten, kun je niet alleen je calorie-inname beheersen, maar ook je lichaam voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en diegene met toegevoegde suikers en verzadigde vetten kan je helpen om te voorkomen dat je onnodige calorieën binnenkrijgt. Door bewust te zijn van je voedingskeuzes en te kiezen voor voedzame opties, kun je een gezond en evenwichtig voedingspatroon ontwikkelen dat je ondersteunt bij het bereiken van je afslankdoelen op een duurzame manier.

Het belang van lichaamsbeweging voor afvallen

Lichaamsbeweging is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl en kan een krachtig middel zijn bij het bereiken van gewichtsverlies. Regelmatige lichaamsbeweging heeft tal van voordelen voor onze gezondheid, waaronder het verbranden van calorieën, het opbouwen van spiermassa, het verbeteren van de stofwisseling en het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Door regelmatig te bewegen, kun je niet alleen je fysieke conditie verbeteren, maar ook je mentale welzijn bevorderen door stress te verminderen, je stemming te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Het type lichaamsbeweging dat je kiest, kan variëren afhankelijk van je voorkeuren, fitnessniveau en doelen, maar het belangrijkste is om een vorm van beweging te vinden die je leuk vindt en die je op lange termijn kunt volhouden. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, zwemmen, dansen, yoga of krachttraining, het belangrijkste is om actief te blijven en consistent te zijn in je inspanningen. Door beweging te integreren in je dagelijkse routine en het te zien als een plezierige activiteit in plaats van een verplichting, kun je het makkelijker maken om een gezonde levensstijl te behouden en je gewichtsverliesdoelen te bereiken.

Veelgestelde vragen over hulp bij afvallen

Wat is de beste manier om af te vallen?

Het beste afvalprogramma is er een die past bij jouw individuele behoeften, levensstijl en gezondheid. Dit kan onder meer een combinatie zijn van gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en professionele begeleiding.

Hoe kan ik mijn motivatie behouden tijdens het afvallen?

Het behouden van motivatie kan een uitdaging zijn, maar het stellen van realistische doelen, het bijhouden van je vooruitgang en het omringen van jezelf met ondersteunende mensen kunnen allemaal helpen om je gemotiveerd te houden.

Zijn er medicijnen die kunnen helpen bij afvallen?

Ja, er zijn medicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij gewichtsverlies. Deze medicijnen worden meestal voorgeschreven in combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging en zijn bedoeld voor mensen met een hoog risico op obesitasgerelateerde gezondheidsproblemen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van medicijnen tegen overgewicht?

De bijwerkingen van medicijnen tegen overgewicht kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke medicijn. Veel voorkomende bijwerkingen kunnen onder meer misselijkheid, obstipatie, droge mond en slapeloosheid zijn. Het is belangrijk om met je arts te praten over mogelijke bijwerkingen voordat je een medicijn gaat gebruiken.

Wat zijn gezonde alternatieven voor snacks tijdens het afvallen?

Gezonde snackopties zijn onder meer vers fruit, groenten met hummus, Griekse yoghurt, ongezouten noten en volkoren crackers met magere kaas. Het is belangrijk om te kiezen voor voedzame snacks die je energie geven en je verzadigd houden tussen de maaltijden door.

Is het mogelijk om plaatselijk vet te verliezen?

Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen door middel van specifieke oefeningen of diëten. Het verliezen van vet vindt plaats in het hele lichaam en kan worden bereikt door een combinatie van gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl.

Wat zijn de voordelen van professionele hulp bij afvallen?

Professionele begeleiding bij afvallen kan verschillende voordelen bieden, waaronder gepersonaliseerde adviezen en ondersteuning, motivatie en begeleiding bij het stellen van realistische doelen, en hulp bij het ontwikkelen van gezonde gewoonten die op lange termijn kunnen worden volgehouden.