Skip to main content

Novo Nordisk, het farmaceutische bedrijf achter de populaire afslankmiddelen Wegovy en Ozempic, gaat de productie uitbreiden. De vraag naar de afslankmiddelen is inmiddels zo groot dat het bedrijf het bijna niet meer kan bijbenen. 

De Deense farmaceut is door populaire diabetesmedicijnen Wegovy en Ozempic razendsnel uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa. Beide medicijnen worden ook als afslankmiddel gebruikt sinds beroemdheden als Kim Kardashian en Elon Musk ze op sociale media aanprezen. 

Door het succes kampt Novo Nordisk met grote productieproblemen. Een fabriek in het Franse Chartres, een stad ten zuidwesten van Parijs, kan daarom rekenen op een investering van 2,1 miljard euro. 

Eerder dit jaar maakte Novo Nordisk al bekend 130 miljoen euro te investeren in diezelfde locatie, ook om de productie uit te breiden. Het bedrijf meldde ook meer dan 6 miljard dollar (zo’n 5,5 miljard euro) te investeren in een nieuwe fabriek, die nog gebouwd moet worden. 

Momenteel werken er 1.450 mensen in de fabriek in Chartres. De investering zal volgens medewerkers van de Franse president Emmanuel Macron meer dan vijfhonderd banen opleveren. Macron zal de investering later op de dag officieel bekendmaken. 

Bron